Dicken aiheutti kauden ensimmäisen tappion

Dicken – HIFK 30 – 25 (16 – 13)
Pirkkolan Palloiluhalli
19.1.2019 

 

Kevätkausi ei ole käynnistynyt aivan toivotulla tavalla HIFK-leirissä, sillä GrIFK:lle kärsityn ensimmäisen pistemenetyksen jälkeen oli luvassa kylmää kyytiä Dickeniltä vieraskentällä. Alku oli tosin erittäin vahva ja lupaava, kun HIFK punnersi heti alkuun 5-0-johdon. Sen jälkeen hyvä ote lipesi, ja Dicken aloitti kirin ja pääsi puoliajalle kolmen maalin johdossa. 

Oikeastaan koko toisen puoliajan Dickenin ote säilyi, ja ero pysyi koko ajan 2-4 maalissa Dickenin hyväksi.  HIFK oli koko ajan iskuetäisyydellä, ja sarjan kärkikamppailu säilyi jännittävänä lähes loppuun, mutta osumaa HIFK ei vastustajaan enää saanut.  Loppulukemat 30 – 25 viimeisteltiin HIFK:n syöttövirheen seurauksena. 

HIFK:n suurin ongelma oli hyökkäyspään pelaaminen. Ajoittain peli meni ihan puuroksi, eikä mitään saatu aikaiseksi. Toisaalta paikkoja luotiin, mutta ratkaisevaa syöttöä ei saatu tehtyä tai toimitettua perille. Kun ratkaisuasemaan päästiin, niin kyllä pallo sitten lähes aina saatiin maaliin. Ratkaisevaa oli myös hyökkäyspään pallonmenetykset, niitä tuli liikaa.  Myöskään maalivahtipeli ei toisella puoliajalla enää toiminut yhtä hyvin kuin ensimmäisellä. 

Tämä oli hyvä oppitunti HIFK:lle. Uuden valmentajan alaisuudessa pelannut Dicken näytti, että ratkaisijoita löytyy, ja HIFK:n pitää olla tarkempana. Ilman ykköspelintekijäänsä Linda Cainbergiä pelanneella HIFK:lla on vielä aikaa viilata hyökkäyspelinsä kuntoon. Tappiosta Dickeniä vastaan joukkue on aina oppinut uutta ja saanut lisää motivaatiota! 

Seuraava ottelu pelataan HIFK:n kotiluolassa Urheilutalossa perjantaina 25.1. klo 18.30. Vastassa on aina kivikova Karjaan BK-46. Tervetuloa! Liput 13/6.  

Annamari Jääskeläinen (11), Ella Holopainen (kesk.) ja Anna Vinogradova (3) yrittävät pysäyttää Dickenin Tove Salokiveä. Kuva viime kaudelta Pia Haataja.

Maalintekijät:
Dicken: Anna Lindahl 6, Malena Heikkinen 6, Anna Lindholm 5, Matilda Peitsaro 4, Tove Salokivi 3, Catarina Nyberg 3, Janica Sjöström 1, Karolina Nylund 1, Jessika Gammals 1

HIFK: Kathlen Ax 10, Ida Väyrynen 5, Anniina Nyholm 3, Inka Jäntti 3, Ella Holopainen 2, Annamari Jääskeläinen 1, Sara Jäntti 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Anna Lindahl Dicken 3
Malena Heikkinen Dicken 2
Kathlen Ax HIFK 1