Dicken kaatui – runkosarjan voitto varmistui

HIFK-Dicken 29 – 23 (11 – 11)
3.3.2019 
Helsingin Urheilutalo 

Artikkelin etukuva: Jan Nylund

 

Vauhdikas paikallisottelu, jonka HIFK vei lopulta selkeästi ja varmisti samalla runkosarjan voiton. Kun jäljellä on kolme runkosarjan ottelua, HIFK johtaa sarjaa 7 pisteen erolla sarjakakkoseen Dickeniin. 

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tasaisissa merkeissä. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa 11 – 11. 

Toisella puoliajalla HIFK:n hyökkäys alkoi tuottaa toivottua tulosta, kun tehtiin yhdessä sovittuja asioita. Kotijoukkue sai revittyä kaulaa muutaman nopean vastahyökkäyksen turvin sekä onnistuneilla hyökkäyskuvioilla. HIFK karkasi jo viiden maalin etumatkalle, mutta Dicken kampesi itsensä kahden maalin päähän. Muutama tärkeä pallonryöstö ja puolustus pelastivat, ja hyökkäyksessä päästiin lisäämään johtoa. Lopussa Dickenin yritykset päättyivät maalivahti Roosa Niemeen tai takapressuun. 

Ottelu oli viihdyttävä, ja keväällä on varmasti luvassa lisää tiukkoja vääntöjä. Dickenin puolustuspään esitys ei tänään vakuuttanut, mutta ensi kerralla kumpikin joukkue saa keksiä uusia kujeita yltääkseen voittoon. 

Yleisöäkin oli mukavasti, niin kuin paikallisottelussa pitääkin olla. 

På svenska: https://svenska.yle.fi/artikel/2019/03/03/hifk-lat-inte-dicken-overraska-en-gang-till-sakrade-grundseriesegern-med-tre?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR0kVGhskzG15nKJQKrPZv7KOo08_LgIxd5HJUrSSFF0AvdM4oWcLDIKzWU

Kuvat alla: Jan Nylund 

Anna Vinogradova nappaa pallon ja yrittää ohi Malena Heikkisen (8).
Ida Väyrynen puolustaa helmikuun tähtipelaaja Anna Lindahlia.