EHF Cup Hollannissa

EHF Cupin 1. kierros pelataan 7.-8.9. HIFK pelaa hollantilaista Quintusta vastaan Hollannissa. 

Ensimmäinen ottelu pelattiin lauantaina 7.9. Sen kotijoukkue otti nimiinsä 28 – 19 (15 – 6). HIFK:lla on siis sunnuntaina kurottavana 9 maalin ero, eli pitäisi voittaa 10 maalilla, jotta jatkopaikka aukeaisi. 

Ongelmalliseksi koitui ottelun alun kuiva jakso, jossa HIFK ei ensimmäiseen 10 minuuttiin saanut maalin maalia, vaikka paikkoja oli. Quintus ratkaisi ottelun ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla. Sen vahvuus oli takaheitot, jotka lähtivät kaukaa mutta olivat kovia ja tarkkoja. Toinen puoliaika mentiin lähes tasatahtiin. HIFK sai pelata 4 min ylivoimaa, ja tällä kertaa ylivoimapelaaminen onnistui. Toinen puoliaika päättyi 13-13. 

Yleisöä oli pikkukylän urheilupyhätössä mukavasti, noin 400, eikä halliin paljon enempää olisi mahtunutkaan. Myös Suomesta oli saapunut muutama kannattaja. Uskolliset Stadin Kingien fanimme Ida ja Mikko olivat löytäneet paikalle, kuten myös yhden pelaajan vanhemmat. 

Toinen ottelu pelataan heti sunnuntaina 8.9. Suomen aikaa klo 17.00. Siihen on lähdettävä paljon kovempaa heti alussa. Quintus pelaa yksinkertaista käsipalloa, jossa palloa siirrellään pelaajalta toisella, ja lopulta joku heittää. Jos takaheitot saadaan kuriin, ottelusta tulee tasainen, ja IFK:lla on kaikki mahdollisuudet historialliseen eurovoittoon. 

Ottelu näytetään striiminä Quituksen Youtube-kanavalla: 

https://www.youtube.com/channel/UCd2Cu8NXP_mRm1ued9dRpSA

Facebookissa tykkää sivustamme HIFK Käsipallonaiset Handbollsdamer. Siellä myös ottelun päivityksiä. 

HIFK pelasi Quintusta vastaan EHF Cupissa myös vuonna 2008. Silloisesta joukkueesta on nyt mukana vain Ansku Jääskeläinen. Tällöin joukkueen maalivahti Roosa Niemi oli 8-vuotias ja juuri aloittanut käsipallon. :) Silloin pelattiin sekä kotona että vieraissa. Ensimmäisen ottelun Quintus vei selkeästi, mutta kotiottelu Pirkkolassa oli tasainen.