Ensimmäinen voitto Eurokentiltä!

HIFK Käsipallonaiset venyivät seuran historialliseen tulokseen eli ensimmäiseen voittoon eurokentillä. 

EHF Cupin 1. ensimmäisellä kierroksella vastustajaksi arvottiin hollantilainen H.V. Quintus. Joukkueet kohtasivat EHF cupissa myös vuonna 2008. 

Ensimmäisessä ottelussa Quintus oli kova, mutta ei mahdoton vastus. HIFK:lla oli liian pehmeä puolustus, ja homma kaatui täysin omiin virheisiin ja huonoihin ratkaisuihin. Quintus ratkaisi ottelun ensimmäisellä puoliajalla ja lopputulokseksi kirjattiin 28-19 (15-6). 

Toinen ottelu oli tasaista vääntöä toiselle puoliajalle asti, mutta IFK alkoi pelata upporikasta ja rutiköyhää ottamalla maalivahdin pois ja pelaamalla yhdellä ylimääräisellä kenttäpelaajalla. Se kannatti, ja joukkue sai revittyä 5 maalin johdon. Lopussa tuli turhia syöttömokia ja Quintus sai kavennettua 17-16 tilanteeksi. HIFK teki vielä yhden maalin, ja lopussa Quintus kavensi rankkarista.  

9 maalin takaa-ajoasema oli liian kova kurottavaksi, mutta voitto osoitti sen, että suomalainen naiskäsipallojoukkue voi pärjätä kansainvälisillä kentillä. Viime vuonna HIFK ylsi tasapeliin puolalaista Pogonia vastaan, joka on ammattilaisjoukkue. 

Kuvat: maxvanzijderveld.nl