Finaalisarja jatkuu – HIFK kavensi ottelusarjan 2-1:een

HIFK – Dicken 21 – 17 (12 – 8) 
3. loppuottelu 7.5.2019 
Helsingin Urheilutalo 
Voitot: 1 – 2 

 

HIFK pelasi tiistaina veitsi kurkulla ja onnistui kääntämään kelkan ja venyttämään finaalisarjaa ainakin torstaille. Ottelun alku oli jälleen ratkaiseva. HIFK tuli päättäväisenä ja ryhdistäytyneenä ja näytti heti alussa kuka on emäntä talossa ja ettei Dicken vie mestaruutta helposti 3 – 0. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Dicken oli onnistunut saamaan pallon HIFK-koppari Roosa Niemen taakse vain 8 kertaa. 

Toisella jaksolla tilanne tiukkeni. Dicken pääsi kahden maalin päähän, mutta ratkaisevilla hetkillä HIFK:n puolustus selvitti tiukat tilanteet. Maalivahti Niemi oli jälleen kuin muuri ja nappasi erittäin tärkeät pallot. Lopussa HIFK pelasi jopa riskillä 7 vs 6, mutta onnistui. Se johti vielä 5 maalilla 10 sekuntia ennen loppua ennen kuin tuttu Anna Lindholm kavensi loppulukemiksi 21 – 17. 

Jälleen erittäin hyvää ja tarkkaa puolustustyöskentelyä molemmilta joukkueilta, ja siitä kertoo vähäinen maalimäärä. Tilanne tiukkenee ja jännitys lisääntyy, kun seuraavaksi pallo saa kyytiä Pirkkolassa jo torstaina 9.5. klo 18:15. 

Kuvat hovikuvaajamme Pia Haataja. 

Maalintekijät: maalit (7m maalit) 
HIFK: Ida Väyrynen 5, Inka Jäntti 4, Anna Vinogradova 3, Kathlen Ax 3, Ella Holopainen 2, Linda Cainberg 2, Anniina Nyholm 1, Petra Gostowski 1

Dicken: Anna Lindahl 5 (2), Anna Lindholm 3, Mia Åstrand 2, Tove Salokivi 2, Linnea Aula 2, Matilda Peitsaro 1, Karolina Nylund 1, Jessika Gammals 1