HIFK ON SUOMENMESTARI 2019!!!

HIFK – Dicken 20 – 19 (ja.) 17 – 17 (3 – 8)
5. loppuottelu 
12.5.2019 Helsingin Urheilutalo
HIFK on Suomenmestari voiton 3 – 2

 

Sellaista käsipallodraamaa kun helsinkiläiset HIFK ja Dicken tarjosivat tänä keväänä etsii vertaistaan! Jumaleissön mikä ottelusarja! Ensimmäinen ottelu meni jatkoajalle, ja sen vei Dicken. Toisenkin Dicken vei ainoastaan 15 – 14. Sen jälkeen alkoi HIFK:n nousu. Kolmas meni selkeämmin HIFK:n nimiin 21 – 17, mutta neljäs ja viides loppuottelu ratkesivat viimeisellä sekunnilla IFK.n hyväksi, viimeinen vieläpä jatkoajan viimeisellä sekunnilla! 

Dickenin neljän vuoden mestaruusputken jälkeen HIFK nousee jälleen mestariksi voitoin 3 – 2. 

Näytti jo, että Sonja Koskinen nollaa IFK:n yritykset nousta mestariksi, mutta Kathlen Ax oli toista mieltä. Axin kylmäpäiset ratkaisut ottelun viimeisillä sekunneilla, ensin varsinaisen peliajan lopussa pilkulta ja lopulta jatkoajan viimeisellä sekunnilla sinetöivät HIFK:lle mestaruuden. 

Ottelun alku ei taaskaan ollut suotuisa kotijoukkueelle. Kauden tärkeimpään hetkeen sattui huonoin puoliaika ikinä: vain 3 tehtyä maalia 30 minuutin aikana! Mutta sitten joukkue teki aivan uskomattoman nousun. Se nousu oli niin hidas ja Dicken teki sen niin vaikeaksi, että välillä meinasi usko loppua kesken. Onneksi ei loppunut. HIFK teki toisella puoliajalla 14 maalia ja nousi viimeisen sekunnin rankkarin ansiosta tasoihin 17 – 17:ään. Jatkoaikakin mentiin aivan tasatahtiin. 

Dicken oli niin lähellä jo monta kertaa, mutta kerta toisensa jälkeen HIFK:n onnistui riistää mahdollisuus ja ottaa se itselleen. Dickenin joukkue nuorentui jonkun verran kun sen kokeneimmat pelaajat siirtyivät viime kauden päätteeksi muualle tai eläkkeelle.  Nuorten pelaajien itseluottamus oli kuitenkin aivan käsittämätöntä, ja osittain heidän ansiostaan Dicken oli niin vahva.  Jos HIFK teki finaalisarjasta uskomattoman, vähintään saman teki Dicken. 

YLE näytti kaikki ottelut suorana prime time -aikaan. Tämä on ollut parastaa mahdollista käsipallo-PR:ää. 

ISO KIITOS KAIKILLE JOTKA TEITTE TÄSTÄ MAHDOLLISTA!!! Mahtava kotiyleisö, upeat ja aidot fanimme ja kaikki ihanat junnut, kaikki tukijamme ja taustajoukot sekä Dicken!!! 

Kiitos myös kuvaajamme Pia Haataja! 

Suomen mestarit 2019

”Vanhukset” eli kaikki yli 30-vuotiaat Suomen mestarit.