HIFK:n oli tyytyminen hopeaan 3. kerran peräkkäin

Dicken – HIFK 23 – 20 ja. (17 – 17), (6 – 10)
3. loppuottelu
23.4.2017
Pirkkolan palloiluhalli

 

Dicken on naisten käsipallon Suomen mestari 2017. Mestaruus varmistui 3. loppuottelun päätteeksi voitoin 3 – 0. Dicken voitti mestaruuden jo kolmannen kerran peräkkäin, ja HIFK:n oli tyytyminen hopeaan yhtä monetta kertaa.

Kahdessa ensimmäistä finaalissa Dicken oli selkeästi parempi, ja toisessa jopa suorastaan ylivoimainen. Ensimmäinen ottelu oli tasainen, mutta lukuisat tekniset virheet veivät IFK:lta mahdollisuuden voittoon. Kun palloa ei saada pidettyä itsellä, on vaikea edes päästä maalipaikkoihin. Dicken venytti lopussa seitsemän maalin kaulan. Toinen ottelu oli katastrofi, joka meni alusta loppuun päin honkia. Dicken voitti lopulta 13 maalin erolla.

Kolmannessa finaalissa HIFK pelasi selkä seinää vasten. Oli pakko voittaa, jotta sarja saataisiin venytettyä keskiviikon kotiotteluun. Latautuminen sujui hyvin, ja kentälle marssi päättäväinen valkopaitajoukkue. Ensimmäinen puoliaika oli IFK:lta kauden parasta peliä, ja Dicken oli hätää kärsimässä. Ensimmäisen 26 minuutin aikana joukkue oli onnistunut tekemään IFK:n verkkoon vain 4 maalia!  Tauolle mentiin tilanteessa 6 – 10.

HIFK:n etumatka säilyi 50 minuuttiin asti. Sen jälkeen Dicken alkoi vähitellen hivuuttautua lähemmäs. Muutama sekunti ennen summerin soittoa Dicken tasoitti 17 – 17:ään. Oli jatkoajan vuoro. Siinä Dicken oli vahvempi 6 – 3 ja vei lopulta voiton 23  – 20.

IFK-leirissä ollaan luonnollisesti pettyneitä hopeaan, mutta ennen kaikkea siihen, ettei joukkue kyennyt taistelemaan tosissaan kullasta eikä pystynyt tarjoamaan Dickenille tasokkaampaa vastusta taistelussa mestaruudesta. Vain viimeinen ottelu oli IFK:lta hyvää ja finaalin arvoista peliä. Vaikea sanoa, miksi taisteluasennetta ei saatu viritettyä kuin vasta 3. finaalissa.

Ihmetystä aiheutti finaalipelien hyvin erilainen tuomarilinja ja etenkin kolmannen finaalin tuomarityöskentely. Linja oli epätasainen ja ulosajoja sinkoili puolin ja toisin melko heppoisin perustein. Toisaalta räikeistä painimissessioista ei annettu ulosajoja. Lopussa IFK:n pelaaja kaadettiin kahteen otteeseen heittotilanteessa lukkopainiotteella maahan – ei mitään. Tilanteet olivat selkeitä maalinsaantitilanteen riistämisiä ja näin ollen niistä olisi pitänyt tuomita seitsemän metrin heitto sekä toisesta lisäksi ulosajo. Tuomarin ei myöskään tule heittää yläfemmoja pelaajien kanssa pelin aikana. Tuomarityöskentelyn selkiyttämiseksi ehdotammekin, että yksi ja sama pari viheltäisi kaikki finaaliottelut. Tällöin pelaajat ovat jokaisessa ottelussa tietoisia mikä on linja. HIFK ei missään nimessä syytä tuomareita mestaruuden menettämisestä, koska kokonaissuoritus jäi joukkueelta heikoksi. 

Summa summarum: Hopeaa tuli eikä hopee oo häpee. Joukkue on päättänyt juhlistaa 18. perättäistä SM-mitaliaan koko viikon kestävillä riennoilla.

Erityisesti IFK haluaa kiittää kannattajiaan menneestä kaudesta. Stadin Kingeillä on ollut mieletön vaikutus pelifiiliksen saavuttamisessa! KIITOS! TACK! Toivottavasti Kingit ja muutkin ovat tukenamme ensi kaudella, kun tavoittelemme jälleen pokaalia. Olkoon mottonamme PPP, eli Pokaali Pois Pirkkolasta!

Kuvat: Pia Haataja