Takaisin voittokantaan – vieraspeliputki alkaa

HIFK – BK-46
28 – 26 (13 – 13)
Helsingin Urheilutalo 

HIFK palasi voittojen tielle kahden voitottoman ottelun jälkeen. Perjantai-illan kamppailun vastus tuli Karjaalta, eikä se ollut helppo vastus lainkaan. Ensimmäinen puoliaika oli vaihtelevaa, ja puoliaikatulos oli ennakoidusti tasan 13 – 13. 

Toisella puoliajalla HIFK:n hyökkäyspeli alkoi toimia. Ida Väyrysen kaukoheitot upposivat, ja BK joutui nostamaan häntä vastaan erikoisvartioinnin. Tämä aukaisi karjaalaispuolustuksen kokonaan, ja Anniina Nyholm ja viivapelaaja Ella Holopainen kikkailivat nopeasti kolme maalia putkeen. Samalla HIFK nosti puolustuksensa korkealle, ja BK sortui virheisiin.

Neljän maalin ero pysyi melkein loppuun asti, mutta koska BK ei koskaan luovuta, joutui HIFK puolestaan ottamaan erikoisvartiointiin Erica Gustafssonin. Näin BK löysi IFK-puolustuksesta aukkoja aivan loppuhetkillä ja sai kavennettua kahden maalin eron. 

Vielä hieman liikaa teknisiä virheitä kotijoukkueelta ja pelin laatu hieman kärsi, mutta voittokantaan palaaminen oli tärkeää, ja taisteluilme oli ottelussa jälleen lähes sitä mitä pitääkin olla. Katsomossa oli paljon junnuja, ja he saivat nähdä vauhdikasta ja iloista käsipalloa. IFK:lla oli lisäksi ilahduttavasti yhdeksän maalintekijää. 

Seuraava kotiottelu pelataan vasta 3.3. Dickeniä vastaan. Tätä ennen HIFK pelaa kolmen vierasottelun putken Kirkkonummella (3.2.), Siuntiossa (9.2.) ja Kauniaisissa (27.2.). 

Ida Väyrynen osui 9 kertaa BK:ta vastaan.

Maalintekijät
HIFK: Ida Väyrynen 9, Ella Holopainen 6, Kathlen Ax 4, Sara Jäntti 3, Anniina Nyholm 2, Anna Vinogradova 1, Anni Kaikko 1, Annamari Jääskeläinen 1, Petra Gostowski 1

BK-46: Erica Gustafsson 7, Nicolina Fredriksson 7, Sirja Lassinharju-Heinonen 4, Nea Heerman 3, Elin Löf 2, Jannica Kullberg 2, Ingrid Lindbom  1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ida Väyrynen HIFK 3
Kathlen Ax HIFK 2
Johanna Terlinden BK-46 1