SIF ja HIFK ratkaisevat kärkipaikan tuplakohtaamisessa

Käsipallon SM-Liiga                                                                                                        
SIF – HIFK 

La 16.3. klo 19:15
Fennia Arena, Siuntio

HIFK – SIF
Pe 22.3. klo 18:30
Helsingin Urheilutalo

Alemmassa jatkosarjassa puolivälieräpaikat ovat tukevasti johtoasemista aloittaneen HIFK:n ja Siuntion käsissä. IFK on jo varmistanut paikkansa vähintään kahden parhaan joukossa, ja SIF on vain pisteen päässä teoreettisesta varmistuksesta. Kumpikin joukkue voitti odotetusti kaksi ensimmäistä kamppailuaan Atlasta ja Åbo IFK:ta vastaan, ja nyt lohkon voitto ratkaistaan kahdessä keskinäisessä ottelussa. Ensimmäinen matsi pelataan Siuntiossa lauantaina, ja lopullinen ratkaisu keskinäisestä paremmuudesta nähdään seuraavana perjantaina Kalliossa. Alkusarjassa HIFK haki tärkeät pisteet Siuntiosta syyskuussa maalein 28-33 ja nappasi jouluviikolla voiton myös kotihallissa melkein samoin lukemin 33-29. Runkosarjan jälkeen joukkueiden välillä oli vain yksi piste eroa, kun IFK onnistui kirimään tasapelipisteen kotimatsistaan GrIFK:ta vastaan.

Siuntion kausi käynnistyi onnistuneesti jännittävällä kotiavauksella Cocksia vastaan. Kolmen maalin tappiosta huolimatta Siuntio pääsi hyvään vauhtiin, ja kuudesta ensimmäisestä pelistä tuli vain kaksi tappiota myös HIFK:n hakiessa täydet pisteet Fennia Areenalta. Siuntio roikkui tiiviisti mukana sarjan kakkostriossa, kun HIFK, GrIFK ja SIF kulkivat koko kauden tasaisena kolmikkona sijoilla 4-6. Siuntio jäi lopulta vain yhden pisteen päähän HIFK:sta, kun SIF kärsi toiseksi viimeisellä kierroksella yhden maalin kotitappion BK:ta vastaan. Siuntio on alkusarjan peleissä heittänyt 11 maalia enemmän kuin HIFK, ja puolustanutkin 30 maalia tiiviimmin kuin IFK. Tämä kaksikko on lähimpänä jatkopaikkaa, ja joukkueiden keskinäiset matsit ratkaisevat tuleeko puolivälierissä vastaan GrIFK vai Dicken tai BK-46. Siuntion lähtöpisteissä muistetaan neljä voittoa Atlasta ja Åboa vastaan, molemmat IFK-ottelut päättyivät SIF-tappioihin.

La 29.9. SIF – HIFK  28 – 33 (13-18)
Ke 19.12. HIFK – SIF  33 – 29 (17-14)

* Ilmainen kannattajabussi Turkuun pe 29.3. *

HIFK Käsipallo tarjoaa kannattajilleen ilmaisen* bussikuljetuksen (*Ottelun pääsylippu omalla kustannuksella) Turkuun, loppusarjan viimeiseen vierasotteluun. Matka tehdään yhdessä edustusjoukkueen kanssa. Varaa paikkasi ilmoittamalla tietosi tällä lomakkeella.