HIFK takoi voiton Dickenistä – puntit nyt tasan

Dicken – HIFK 23 – 29 (13 – 14)
11.3.2017

Pirkkolan palloiluhalli

Viime ottelun perusteella (Dicken oli parempi 21-22) odotettavissa oli tasainen kamppailu. HIFK:lle ottelu oli erittäin tärkeä, koska se ei ole onnistunut voittamaan Dickeniä sen kotikentällä Pirkkolassa kuin viimeksi viime kevään finaaleissa kerran. HIFK takoi väkisin tärkeän henkisen vierasvoiton. Joukkueet ovat kohdanneet runko- ja välisarjassa neljä kertaa, ja nyt molemmilla on kaksi voittoa: yksi reilu voitto sekä yksi niukka yhden maalin voitto. Ylempi loppusarja saatiin samalla päätökseen. 

Ida Väyrynen

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta näytti siltä, että Dicken tekee sen minkä aikaisemmissakin kotiotteluissaan. HIFK viimeistelee huonosti, ja Dicken pääsee nopeisiin vastahyökkäyksiin ja repii jo ensimmäisellä puoliajalla riittävän kaulan ottelun voittoon. Aikalisä kuitenkin herätti vierasjoukkueen, ja hyökkäyspäässä alettiin noudattaa kurinalaista pelaamista. Ero kuroutui umpeen hitaasti ensimmäisen puoliajan kuluessa. Viimeiset viisi minuuttia mentiin tasatahtiin, mutta HIFK nousi hyvän puolustuspelaamisen ansiosta maalin etumatkalle puoliaikatuloksessa. 

Koko toisen puoliajan HIFK oli askelen edellä. Ero oli jo neljä maalia vierasjoukkueen hyväksi, ja ottelu näytti ratkenneen. Dicken tuli maalin päähän, ja ratkaisevalla hetkellä IFK terästäytyi eikä päästänyt Dickeniä enää lähemmäksi. Ratkaisevaa oli tinkimätön työ puolustuspäässä sekä maalivahtipeli. Maalivahti Alexandra Olsson valittiin kentän parhaaksi. Kun puolustus selvitti pallot, oli helppo hyökätä. Lisämaaleja ja tuli viimeisillä minuteilla muutama. Viimeinen niitti oli IFK-koppari Olssonin heitto Dickenin tyhjään maaliin omalta maalialueelta. Dicken oli lopussa pakotettu pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää ylimääräisellä hyökkääjällä maalivahdin ollessa pois. Se ei tuottanut tulosta. 

HIFK voitti kovan työmoraalin ja hyvän oman pään pelaamisen ansiosta. Hyökkäys on parantunut myös huimasti. Enää joukkue ei sorru liian helppoihin ratkaisuihin. Mikäli HIFK ja Dicken raivaavat tiensä finaaleihin, tulee niistä äärimmäisen kutkuttavat. Joukkueet ovat jo varmistaneet paikkansa välierissä. IFK:n on hoidettava välierissä voittaja otteluparista SIF-GrIFK ja Dickenin voittaja otteluparista Sparta-ÅIFK. Sjundeå IF pelaa vahvaa kevättä ja on HIFK:n todennäköinen välierävastustaja. Sen sijaan ottelupari Sparta-ÅIFK saattaa tuoda yllätyksiä. 

Lisää ottelusta: http://nsm.finnhandball.net/2016-2017/ottelut-2016-2017/hifk-kaatoi-dickenin/
Mer om matchen: https://svenska.yle.fi/artikel/2017/03/11/hifk-avrundade-slutserien-med-seger-over-dicken-grifk-knep-kvartsfinalsplatsen
https://www.hbl.fi/artikel/hifk-battre-i-toppmotet/ 

Kathlen Ax oli pirteällä pelipäällä: 6 maalia.

Välierien aikataulu:
1.4. HIFK – SIF/GrIFK
4.4. SIF/GrIFK – HIFK 
7.4. HIFK – SIF/GrIFK
9.4.  – HIFK (tarvittaessa)
11.4. HIFK – (tarvittaessa) 

 

Loppuottelut:
19.4. loppuottelu 1
22.4. loppuottelu 2
23.4. loppuottelu 3
26.4. loppuottelu 4
29.4. loppuottelu 5