Kohti Play Offseja 2017

Kohti kauden huipentumaa – Play Offs 2017

Runkosarjassa oli tuloksena pisteissä jaettu ykköstila arkkivihollisen Dickenin kanssa. Tästä asetelmasta lähdettiin ylempään loppusarjaan, johon pääsi runkosarjan neljä parasta. Keskinäisten ottelujen pisteet jokainen joukkue sai mukaansa. Pistetilanne jatkosarjaan lähdettäessä oli siis Dicken 10 ja HIFK 10 pistettä. Muut, SIF ja Sparta, olivat kaukana perässä.

Jatkosarja käynnistyi yskähdelleen kun Siuntiossa jäätiin yllättäen tasapeliin ja tuomisina vain yksi piste. Kaikki kunnia SIF:lle, he pelasivat kauden parhaimman pelinsä.  Kaikki muu meni suunnitelmien mukaan. SIF kaatui himassa suurinumeroisesti, samoin Sparta sekä kotona että vieraissa. Dicken voitti ensimmäisen kohtaamisen niukasti 21−22, mutta toisessa kohtaamisessa IFK oli selvästi parempi 23−29. SIF:lle hävityn pisteen vuoksi Dicken pääsi lähtemään kohti välieriä ja loppuotteluita kotietu taskussaan. Kaksi parasta siis selviytyivät suoraan välieriin. Sijoille 3, 4, 5 ja 6 sijoittuneet pelaavat puolivälierät maaliskuun loppupuoliskolla. 

Sekä hyökkäys- että puolustuspelaaminen on mennyt valtavasti eteenpäin, ja niitä on rakennettu maltillisesti. Paljon kehittynyt korkea ja aggressiivinen puolustuspelaaminen on aiheuttanut vastustajalle päänvaivaa ja teknisiä virheitä. Dicken puolustaa niin ikään myös korkealta ja aggressiivisesti, ja IFK-hyökkäys on alkanut löytää ratkaisuja sen haavoittamiseksi.  Dickenillä on edelleen sarjan paras maalivahti, mutta viime ottelujen perusteella IFK-kopparit eivät ole yhtään huonompia. IFK kohtaa välierissä joko SIF:n tai GrIFK:n. Otteitaan parantanut SIF lienee IFK:n tuleva välierävastustaja. Dicken saa vastaansa voittajan otteluparista Sparta – ÅIFK.

Välierät alkavat 1.4. ja loppuottelut 19.4. Ne pelataan paras viidestä -systeemillä. Ensin on raivattava tieltä Siuntion ylpeys SIF, joka on tällä kaudella saavuttanut IFK:n ja Dickenin etumatkaa. 

Dicken ja IFK ovat tahkonneet SM-sarjassa tällä kaudella neljä kamppailua, joissa voitot ovat tasan 2-2. Jos tämä tahti jatkuu ja molemmat joukkueet selvittävät tiensä finaaliin, naiset esittävät jälleen tänä keväänä huikean käsipallonäytelmän. IFK:lle kelpaa kahden hopean jälkeen vain mestaruus. Dickenin tavoite on puolustaa kahta edellistä mestaruutta. 

IFK pelaa kotiottelunsa Helsingin Urheilutalossa ja Dicken Pirkkolan palloiluhallissa. Tervetuloa kannustamaan IFK Suomen mestariksi! 

Play Offs 2017:

Välierät:
la 01.04. HIFK – SIF klo 15.45 Hgin UT
ti 04.04. SIF – SIF klo 19.00 Folksam Arena
pe 07.04. HIFK – SIF klo 19.15 Hgin UT
su 09.04. SIF – HIFK klo 16 Folksam Arena (tarvittaessa)
ti 11.04.  HIFK – SIF klo 19.15 (tarvittaessa)

Loppuottelut:

19.04. Loppuottelu 1
22.04. Loppuottelu 2
23.04. Loppuottelu 3
26.04. Loppuottelu 4 (tarvittaessa)
29.04. Loppuottelu 5 (tarvittaessa) 

 

 

Liput: 15/10 €
Play Off -kausikortti jo kausikortin omistaville 30 €, muille 40 €. 
ticketmaster.fi ja ovelta. Kausikortit vain ovelta. 

Biljetter: 15/10€
ticketmaster.fi eller vid dörren. 
Play Off -säsongkort 30 € för dem som redan har ett säsongkort för grundserien, 40 € för övriga. 
Säsongkort endast vid dörren.