25 ottelun voittoputki katkesi – SIF yllätti

HIFK – SIF 24 – 25 (12 – 16) 
27.11.2020
Helsingin Urheilutalo 

 

SIF tuli Urheilutalolle hyvällä sykkeellä, valmistautuneena ja kotiläksynsä lukeneena. Joukkue huokui rentoa fiilistä, ja heiltä moni pelaaja onnistuikin, mikä vaadittiin HIFK:n tasoisen joukkueen kaatamiseen. 

SIF:n Erica Gustafsson (23) oli tehokas: 8 maalia

HIFK:lle tappio oli kauden ensimmäinen, ja se tuli kaikkien yllätykseksi – sarjajumboa vastaan. SIF:n peli ei tosin näyttänyt yhtään sarjajumbon peliltä, vaan pikemminkin siltä, että lukkoja on auennut ja peli alkaa kulkea. Ehkä tämä tietää hyvää mestaruuskamppailulle. Dickenille ja HIFK:lle kaivataan haastajia. 

HIFK pelasi kaikkiaan 25 ottelua ja yli vuoden ilman häviötä. Viime tappio tuli Dickeniä vastaan 9.10.2019. Tosin kausi katkesi ennen aikojaan pelkän runkosarjan jälkeen. 

Itse ottelu oli aaltoileva, mutta se oli pääosin hienoisesti SIF:n hallinnassa. HIFK:n kohtaloksi koitui ensimmäisen puoliajan heikko puolustus- ja maalivahtipelaaminen: 16 päästettyä maalia 30 minuutissa on liikaa. Toiseksi, SIF:n 18-vuotias maalivahti Stella Bruncrona pelasi loisto-ottelun ja hänet palkittiin ottelun parhaana. HIFK hukkasi palloja hyökkäyspäässä, ja Bruncrona poimi niitä säkillisen. Toisen puoliajan hyvä puolustaminen ei auttanut enää. SIF otti kauden ensimmäisen voittonsa. 

Maanantaina 30.11. siirrytään uuteen aikaan, kun hallit menevät kiinni. Tämä tarkoittaa, että halleissa ei voi treenata eikä pelata. Tauko kestää 20.12. asti. Eli pelit ovat tältä vuodelta todennäköisesti ohi. 

Tiedotamme jatkosta lisää heti kun tiedämme. Seuraa Käsipalloliiton tiedotteita https://finnhandball.net/

Ella Holopaisen 8 maalia ja keskuspuolustaminen ei riittänyt voittoon.