Ansku Jääskeläinen pelasi 400. SM-sarjaottelunsa

20211204_193046

Dicken – HIFK-ottelussa Pirkkolan palloiluhallissa 4.12. tehtiin kappale suomalaista käsipallohistoriaa, kun Annamari ”Ansku” Jääskeläinen pelasi uransa 400. ottelun SM-sarjassa. Jääskeläinen pelasi ottelussa poikkeuksellisesti numerolla 400. 

Ansku sai onnittelut Käsipalloliiton puheenjohtajalta Jari Henttoselta sekä seuran nykyiseltä (Nea Härkönen) että edelliseltä puheenjohtajalta (kuvassa Niclas Berg).

Käsipalloura alkoi Pirkkolan palloiluhallissa vuonna 1992. Ensimmäisen SM-sarjaottelunsa Jääskeläinen pelasi syyskuussa 2001. 
Tiettävästi vain kaksi pelaajaa on aiemmin saavuttanut enemmän pääsarjatason otteluita. Helle Lönn (SIF) pitää paalupaikkaa yli 500 ottelulla, ja Kiffenin Babben Östermanilla on myös yli 400 pelattua SM-sarjaottelua. Jääskeläiselle siis hyvä 3. sija! Todellisuudessa Jääskeläisellä on SM-sarjaotteluita enemmän kuin 400, sillä hän pelasi SM-sarjaa myös tyttöjen maajoukkueessa vuosina 2000-2001. 

Pitkän uran taustalla on hyvin hoidettu organisaatio, mainiot pelikaverit sekä kentällä että sen ulkopuolella, loistavat valmentajat, hyvä fysiikka ja loputon palo pallon perässä juoksemiseen. 

Vastaavaa suoritusta tuskin enää tulee (montaa). Laji on muuttunut nopeammaksi ja fyysisemmäksi, ja yhä nuoremmat ovat taitavampia, nopeampia ja räjähtävämpiä. Pallo kulkee nopeammin, heitot ja maalivahdit ovat parempia kuin ennen. Mitä enemmän ikää tulee, sen vaikeampi on enää pysyä pelin tempossa. 

38-vuotiaan Jääskeläisen ura jatkuu vielä kuluvan kauden loppuun. Siitä tullee vielä 15-20 peliä lisää.