HIFK 125 vuotta – ansioituneita palkittiin

Hifk N

Helsingfors IFK perustettiin 15.10.1897. Tasan 125 vuotta myöhemmin vuosia juhlittiin Helsingin keskustan Pikku-Finlandiassa. Paikalla oli yli 400 ifk:laista eri lajeista: käsipallo, jalkapallo, futsal, yleisurheilu, jääkiekko, voimistelu, salibandy, jääpallo, keilailu ja golf. HIFK on Suomen suurin urheiluseura. Pöytä oli katettu ja tunnelma katossa. 

HIFK:n naisten edustusjoukkue

HIFK:n naisten edustusjoukkue edusti  juhlassa koko joukkueen voimalla. 

Ansioituneet toimijat palkittiin

Kussakin lajijaostossa ansioituneesti toimineita henkilöitä palkittiin juhlassa ansiomitalein ja HIFK-kunniamerkein. HIFK Damhandbollin pitkäaikainen toimija Kari Ruusunen sekä pitkäaikainen juniorivalmentaja Jukka Ahonen palkittiin Opetus- ja kulttuuriministeriön ansioristillä. Kari on toiminut seurassa vuosikymmeniä erilaisissa tehtävissä: joukkueenjohtajana, valmentajana, huoltajana, hierojana ja hallituksen jäsenenä. Jukka on valmentanut tyttöjunioreita pitkäjänteisesti jo 15 vuotta. Tällä hetkellä Jukan hoteissa ovat B-tytöt. 

Lisäksi naisten joukkueen pitkäaikainen pelaaja Annamari Jääskeläinen palkittiin HIFK:n hopeisella ansiomerkillä. Jääskeläinen pelasi SM-sarjaa yli 20 vuotta ja yli 400 ottelua ja voitti yhdeksän Suomen mestaruutta. Myös Jukka Ahonen palkittiin hopeisella ansiomerkillä. 

Jukka Ahonen (kesk.) seuranaan mies- ja poikapuolella toimivat Sivénin veljekset Tomi (Huima) ja Mika. Kuva: Tanja Sivén.
Annamari Jääskeläinen. Kuva: Maria Jansson

Pronssisen ansiomerkin saivat jo etukäteen valmentajat Erika Grönmark, Niclas Söderlund ja Janne Valtonen sekä joukkueenjohtaja ja hallituslainen Markus Juvala.

Kari Ruusunen. Kuva: Misa Slotte