HIFK kolmannelle sijalle runkosarjassa

CSC_0605

HIFK – GrIFK 28 – 42 (15 – 22)
Helsingin Urheilutalo
18.3.2023 

Viimeiselle kierrokselle oli paljon panosta. Kaikilla kolmella kärkijoukkueella, Dickenillä, GrIFK:lla ja HIFK:lla,  oli mahdollisuus kivuta runkosarjan piikkipaikalle ja varmistaa kotietu PlayOffseihin. HIFK:lle homma oli selkeä: kaikki ottelut pitää voittaa, eli vain 6 pistettä kolmesta ottelusta kelpaa. Dickenin kanssa pisteet jaettiin, ja GrIFK pyyhki HIFK:n yli. Näin mahdollisuus lipui käsistä. Jäljellä on vierasottelu BK-46:ta vastaan, mutta se on merkityksetön, sillä HIFK on jo varmistanut runkosarjan kolmannen sijan 17 pisteellä. BK-46 on neljäntenä 10 pisteellä. 

Lauantai-iltapäivän otteluun oli varmasti valmistauduttu huolellisesti, ja ottelun alku etenikin tasatahdissa. GrIFK oli himpun verran niskan päällä, mutta ero oli pirkään vain 1-2 maalia. Sitten ottelu ratkesi. GrIFK painoi pallot paikoista sisään ja repi yhtäkkiä 7 maalin eron. Toisella puoliajalla ero kasvoi. 

Emma von Nandelstadh

Ero syntyi oikeastaan kaikilla osa-alueilla. HIFK:n puolustus ei ollut parhaimmillaan, ja hyökkäyksessä pallot luisuivat usein kentältä ulos tai vastustajan käsiin.  GrIFK taas osui sekä takaheitoista, laidasta että 1 vs 1 -tilanteista. HIFK ei myöskään saanut Johanna Hilliä kuriin. Hilli paukutti ottelussa 16 maalia (joista 5 x 7 m). Vieraat onnistuivat paremmin myös maalivahtipelissä. HIFK onnistui hyökkäyksessä kuitenkin ihan hyvin. Ilahduttavaa oli hyvät yksilösuoritukset, etenkin Emma von Nandelstadhin, sekä pelaaminen viivapelaaja Ella Holopaiselle. 

Viimeisessä runkosarjan ottelussa on nyt saatava pakka uudelleen kasaan ja hyvä fiilis kohti PlayOffseja. Pudotuspelit ovat aina eri pelejä, ja mitä vain voi tapahtua. Kaikki on siis vielä mahdollista, ja HIFK:lla on hyvät saumat edetä finaaliin, mikäli puolustus ja maalivahtipeli saadaan toimimaan. 

Viimeinen runkosarjan ottelu BK-46 – HIFK la 25.3. klo 14.00 Karjaan Urheiluhalli 

HIFK aloittaa välierät vieraissa todennäköisesti juuri 

Välierien aikataulu: 

La 15.4. GrIFK – HIFK klo 13.30 Kauniaisten palloiluhalli 
To 20.4. HIFK – GrIFK klo 19.00 Helsingin Urheilutalo 
Su 23.04. GrIFK – HIFK klo 18.00 Kauniaisten palloiluhalli 
tarvittaessa:
26.04. Välierä 4
29.04. Välierä 5