HIFK nappasi paikalliskamppailun pisteet

Dicken

Dicken – HIFK  29 – 32 (16 – 17)
Naisten SM-sarja 19.10.
Pirkkolan palloiluhalli 

 

Viime kausina naisten paikalliskamppailuja hallinnut Dicken taipui Pirkkolassa HIFK:lle kauden ensimmäisessä derbyssä. HIFK aloitti ottelun vahvasti, ja vaikka Dicken sai eroa kiinni, vieraat pitivät johtonsa puoliajalle.

Isabel Larsson valittiin ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

Toinen puoliaika mentiin tasatahtiin HIFK:n pitäessä hienoista yliotetta. Dicken hengitti loppupuolella vaarallisesti niskaan, mutta sen muutamat virheet estivät takaa-ajon, ja HIFK:n loppuminuuttien tahtorynnistys sinetöi vieraille kolmen maalin voiton. Etenkin viivapelaaja Ella Holopainen näytti lopussa taistelu- ja voitontahtoaan. Dickenin nostaessa puolustuslinjaansa Holopainen haki aktiivisesti palloa ylempää ja saikin ja laittoi verkon perukoille. Lopuksi Holopainen sinetöi vielä loppulukemat riistämällä pallon suoraan Dickenin maalivahdin avauksesta. 

Pirkkolassa yleisö sai nauttia tasaisesta ja vauhdikkaasta naiskäsipallosta. Molemmista joukkueista oli viime kauden jälkeen poistunut nippu kokeneita pelaajia, mutta joukkueiden rungot ovat kuitenkin pysyneet samoina. Dickenin peliä johtaa edelleen viime kaudella vuoden pelaajaksi valittu Matilda Peitsaro, joka oli ratkaisijan roolissa myös HIFK:ta vastaan. Kotijoukkueen maalilla Ilona Kosonen oli myös pelipäällä. HIFK:ssa viime kaudella läpimurtonsa tehneet nuoret pelaajat Isabel Larsson, Kira Härkönen ja Emma von Nandelstadh kantoivat suurta vastuuta ja jatkoivat siitä mihin keväällä jäivät. Hyökkäyksen johtaja on kuitenkin jo kokenut Anniina Nyholm, joka on toipunut pitkään vaivanneesta jalkavammasta. Ella Holopaisen panos myös puolustuspäässä on huomattava. 

Molemmat joukkueet hyökkäsivät rohkeasti ja pallo kulki. Virheitäkin tuli puolin ja toisin, mutta HIFK teki niitä vähemmän ja ansaitsi voittonsa. Dicken näytti hieman väsyneeltä Eurooppa-Cupin pelien jäljiltä eikä ehkä ollut parhaimmassa terässä. Mutta HIFK pelasi fiksusti. HIFK:n peli-ilme oli kaiken kaikkiaan pirteä, ja uusi korkea ja aggressiivisempi puolustusmuoto tuottaa vastustajalle mietteitä. HIFK:lta puuttui eilisestä pelistä muutama pelaaja, ja eilinen peli vedettiin suhteellisen niukalla joukolla. Valmentajakaksikko Kühr-Cainberg on kuitenkin täysin tilanteen tasalla ja pyörittivät vaihtoja hyvin. 

Seuraava ottelu on jo lauantaina 22.10. klo 16.00 Helsingin Urheilutalossa. Suomen Cupin puolivälierävastus on jo SM-sarjassa kertaalleen kohdattu Sjundeå IF. 

HIFK kävi keräämässä pisteet Pirkkolasta ja kiitti yleisöä tuesta.