HIFK suli Dickenin löylyissä

DSC_0320ers

Dicken – HIFK 31 – 20 
4.12.2021
Pirkkolan palloiluhalli 

Kotijoukkue tuli otteluun keskittyneenä ja latautuneena, ja se näkyi alusta saakka tasaisen varmana ja rauhallisena

Dicken piti Ella Holopaisen hyvin otteesssaan.

suorittamisena. Pirkkolan hallissa on saunat kuumana, ja Dicken löi löylyä kiukaalle tasaisesti ja tappavasti. Jo ensimmäisellä puoliajalla HIFK oli sulanut lauteille. 

HIFK:n peli oli ajoittain sekavaa puuroa. Siitä puuttui punainen lanka, ja ideat olivat vähissä. Puolustuksessa HIFK ei saanut parasta mahdollista taisteluvirettä, ja hyökkäyksessä tippuivat ja hukkuivat pallot ties mihin. Kun vastustaja heiluttaa verkkoa, ei päästä edes vastahyökkäyksiin. 

Joitakin hyviä hetkiä oli puolustuksessa, ja joitakin hienoja yksilösuorituksia hyökkäyksessä. Dickenin voimasta kertoo sekin, että joukkueella oli yhteensä 10 maalintekijää, mukaan luettuna maalivahti. HIFK:lla niitä oli 6. 

Hieman sopii ihmetellä valmennusjohdon valitsemaa taktiikkaa alivoimalla, jolloin Dicken iski peräti 3 maalia tyhjiin. Mikä järki on pelata kahdella sentterillä alivoimalla, varsinkin, kun sitä ei olla harjoiteltu? Viimeistään ensimmäisen tyhjään maaliin tehdyn osuman jälkeen olisi asetelma pitänyt vaihtaa normaaliksi. 

Valmennusjohto oli pettynyt, mutta niin olivat pelaajatkin. Kauden aikana tulee ala- ja ylämäkiä, ja nyt ollaan oltu alamäessä. Sieltä on kuitenkin suunta vain ylöspäin, ja tästäkin ottelusta voidaan ottaa mukaan hyvät asiat ja kehittää sitä mikä ei onnistunut. 

Isabel Larsson oli tällä kertaa sairaana, ja kun hän ja jalkavaivainen Anniina Nyholm saataisiin kehiin, on hyökkäykseenkin enemmän vaihtoehtoja. Hyvää oli Ida Väyrysen ja Jannie Grönmarkin paluu kentille loukkaantumisen jälkeen!