HIFK taipui GrIFK:lle juhlaottelussa

CSC_0605

HIFK – GrIFK 25 – 33 (14 – 17) 
12.11.2022
Helsingin Urheilutalo 

Tappioitta tähän mennessä purjehtineet HIFK ja GrIFK kohtasivat lauantaina HIFK:n kotiluolassa Kalliossa. Ottelussa juhlittiin samalla HIFK:n 125-vuotista taivalta monilajisena urheiluseurana, ja paikalla oli runsaasti yleisöä. 

Kärkikamppailu oli viihdyttävä ja vauhdikas. GrIFK:lla oli kokonaisuudessaan tasainen esitys, ja joukkue hallitsi ottelua alusta loppuun, vaikka HIFK:llakin oli hetkensä. Ensimmäisen puoliajan keskivälillä HIFK oli kammennut itsensä jo maalin päähän, mutta Grani ei antanut periksi, vaan repi eron kolmeen maaliin. 

HIFK:n peli oli paikoitellen hyvää, ja tilanteita luotiin. Ajoittain kuitenkin ote lipsui, tuli virheitä eikä palloa saatu paikoista sisään. Harmittavasti myös tolpat kolisivat Granin päädyssä. 

Emma von Nandelstadh etsi aktiivisesti ratkaisuja. Ellen Härkönen seuraa. Kuva: Maarit Pettersson.

 

GrIFK ei antanut HIFK:lle enää takaa-ajon mahdollisuuksia, vaan ajoi laivansa satamaan reilusti HIFK:ta edellä. Lopputulos 25 – 33. Näin ollen GrIFK otti yksin kärkipaikan sarjassa. Dicken on kolmantena yhden ottelun vähemmän pelanneena. Dicken ja GrIFK pelaavat vastakkain 26.11. Kauniaisissa. 

Juhlapelin kunniaksi lehtereille oli saapunut paljon edellisten vuosikymmenten naispelaajia aina 1960-luvulta saakka. HIFK:n naiset ovat voittaneet Suomen mestaruuden yhteensä 29 kertaa. Ensimmäinen tuli 1945, ja viimeisin 2019.  Paikalla oli myös paljon seuran omia junioreita, jotka pitivät meteliä. Lisäksi puoliajalla palkittiin seuran puolesta vielä kerran jo aiemmin HIFK:n ansiomitalein ja kunniamerkein palkitsemat valmentajat, pelaajat ja toimihenkilöt. Lisää palkituista https://www.hifk-handball.com/damhandboll/tiedotteet/hifk-125-vuotta-ansioituneita-palkittiin/

Sonja Tuomolin oli varustautunut aidolla ja alkuperäisellä 60-luvun pelipaidalla. Kuvat pelistä: Mölle Myrberg.
Valmentaja Linda Cainberg antaa ohjeita aikalisällä.

Juhallisuuksia. Sinisessä paidassa seuran puheenjohtaja Nea Härkönen. Sen jälkeen Niclas Berg, Annamari Jääskeläinen, Janne Valtonen, Kari Ruusunen, Markus Juvala ja Niclas Söderlund. Vasemmalla koko IFK:n puheenjohtaja René Österman ja HIFK Damhandbollin hallituksen jäsen Misa Slotte.