HIFK tasoitti otteluvoitot 1-1:een

27DDBA8E-770E-44BE-A9C3-BD73E7F7BB1C

HIFK – GrIFK 34 – 29
Naisten SM-sarja
2. välierä
Voitot 1-1 (paras 5:stä)

HIFK teki sen mitä siltä odotettiin, eli otti voiton GrIFK:sta toisessa välieräkohtaamisessa. HIFK oli lukenut kotiläksynsä, korjasi virheensä ja eikä antanut kotihallissaan GrIFK:lle mahdollisuuksia. HIFK näytti, että se taistelee tosissaan paikasta finaaliin haastamaan Dickeniä. 

Toinen kohtaaminen alkoi täsmälleen samalla tavalla kuin ensimmäinen. HIFK otti ohjat käsiin heti alussa ja johti parhaimmillaan 7 maalilla. Ensimmäisen ottelun lopussa tapahtui jotain, ja HIFK menetti johtonsa, ja Grani meni ohi ja voittoon. Nyt HIFK ei antanut sen tapahtua, vaan piti määrätietoisella esityksellä ohjat käsissään läpi koko ottelun. 

Pudotuspeleissä HIFK on muuttanut puolustustaktiikkaansa ja vaihtanut puolustukseen, jossa vastustajan maalitykki Johanna Hilliä pidetään erikoisvartioinnissa, ja muu puolustus pelaa tiukasti alhaalla viivalla estäen syötöt GrIFK:n viivapelaajille. Tämä toimi, sillä Hilli on ehdottomasti vaarallisin takaheittäjä, ja muut pikemminkin läpiajajia jotka osaavat pelata viivalle. On jännää nähdä, keksiikö GrIFK tähän parempia ratkaisuja. 

HIFK:n hyökkäyksissä pallo ja pelaajat liikkuivat, ja mikä oli ilahduttavaa, myös takaheitoista tehtiin maaleja. KyIF:stä maaliskuussa siirtynyt Natasha Foley on solahtanut uskomattoman nopeasti HIFK:n rosteriin, ja hänen nopeat jalat ja jäntevät hyppynsä olivat myrkkyä.  Ottelun todellinen sankari oli kuitenkin HIFK:n maalivahti Tia Lehtinen, joka poimi heiton toisensa jälkeen ja tylsytti Grani-hyökkääjien pyssyt. Kirsikkana kakun päälle Lehtinen otti ensin Hillin heitosta kopin ja heitti sen jälkeen pallon tyhjään maaliin, kun GrIFK pelasi ilman maalivahtia. Tämä oli Lehtisen ensimmäinen maali SM-sarjassa. Ottelun hauskimmasta maalista vastasi kuitenkin HIFK:n Jannie Grönmark, joka onnistui toimittamaan pallon maaliin kahden 360 piruetin päätteeksi. 

HIFK esitti kauden parasta peliään, ja toivottavasti ensimmäisen ottelun notkahdus oli vain kauneusvirhe. Joukkueessa on koko kauden vallinnut hyvä yhteishenki, sekä ilo pelaamiseen ja treenaamiseen. Tämä on erittäin tärkeää kauden tärkeimmissä peleissä, sillä tasaisissa peleissä henkinen puoli ratkaisee. 

Natasha Foley (18) on solahtanut nopeasti HIFK:n pelaajakoneistoon.

Seuraavan kerran pelataan sunnuntaina 23.4. Kauniaisten palloiluhallissa klo 18.00. 

HIFK:n seuraava kotiottelu on keskiviikkona 26.4. klo 19.45 Urheilutalossa.