HIFK vei paikalliskamppailun selvällä erolla

HIFK – Dicken 28 – 22 (16 – 7) 
31.10.2020
Helsingin Urheilutalo 

Stadin ensimmäinen paikalliskamppailu eli derby käynnistyi jännittävissä tunnelmissa. Viime kaudella HIFK oli hallinnut suvereenisti sarjaa, mutta koronan takia play offsit jäivät pelaamatta ja mestaruus ratkaisematta. Tälle kaudelle HIFK oli rankattu YLE Sportenin arvailuissa peräti neljänneksi runkosarjassa, lähinnä kai siksi, että joukkue menetti kaksi tärkeää johtopelaajaa ja maalintekijää. Kuitenkin lähes aina käy niin, että kun entisiä johtotähtiä poistuu, uusi tähtiä ja vastuunkantajia nousee tilalle. Näin on nytkin. Maajoukkuepelaajat Ida Väyrynen, Anniina Nyholm, Ella Holopainen, Petra Gostowski ja Roosa Niemi ovat vhdoin kasvaneet täyteen mittaansa ja ottavat nyt täysillä vastuuta entisten poistuttua. 

Itse ottelussa HIFK otti tahtipuikon käteensä jo alussa, ja 20 minuutin pelin jälkeen ottelu oli käytännössä ohi. Tauolla HIFK johti jo 9 maalilla eikä se toisen puoliajan alun pientä notkahdusta lukuun ottamatta luopunut kuskin paikasta. 

Erityisen hyvin onnistui ensimmäisen puoliajan puolustuspelaaminen, ja maalivahtityöskentely oli koko pelin ajan ensiluokkaista. Roosa Niemi oli kuin lukko. Siihen ottelu oikeastaan ratkesi. Dickenin maalivahtipeli ei kukoistanut. 

Roosa Niemi

HIFK oli odottanut selkeästi kovempaa ottelua. Se on kuitenkin tiedossa, että Dicken ei jää rypemään, vaan analysoi heikkoutensa ja kokoaa rivinsä. Seuraavassa derbyssä Pirkkolassa on HIFK:lla onkin tiukka paikka. 

3 tähteä: Roosa Niemi
2 tähteä: Ella Holopainen
1 tähti: Malena Heikkinen 

Läs mera om matchen: https://www.hbl.fi/artikel/hifk-klart-battre-i-sasongens-forsta-toppmote-jag-hade-vantat-mig-en-tuffare-match/

Ella Holopainen iski viivalta 6 maalia.