Historiallinen piste Challenge Cupista

Challenge Cup 3. kierros 2. osaottelu

HIFK – SPR Pogon Szczecin 21 – 21 (11 – 9)

HIFK:n naiset taisteli upean tasapelin puolalaista SPR Pogon Szczeciniä vastaan maanantai-illan 2. osaottelussa Szczecinissä. Näin ollen tasapelistä tuli HIFK:n naisille ja ylipäätään suomalaiselle naisjoukkueelle ensimmäinen piste EHF Challenge Cupista. 

Alkua lukuun ottamatta HIFK oli koko ottelun johtoasemassa, mutta Pogon tasoitti aivan viime sekunneilla. Aluksi hyökkäys tökki, mutta pikkuhiljaa fiksumpi hyökkäyspelaaminen tuotti tulosta. Tärkeämpää oli vielä puolustus, joka aggressivoitui kohti loppua. Puolustuksen lukkona oli upeasti pelannut maalivahti Roosa Niemi, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. 

HIFK kohtasi SPR Pogonin Challenge Cupissa myös neljä vuotta sitten. Silloin pataan tuli reippaasti molemmissa otteluissa. Nyt takkiin tuli ensimmäisessä pelissä 11 maalia ja toisesta taisteltiin tasuri. Historiallinen piste siis, ja hyvä suoritus vieraskentällä! Toki voitto oli kirkas tavoite. 

Kapteenistoon kuuluva Kathlen Ax totesi YLE Sportenin haastattelussa tämän olleen yksi hänen parhaimmista kokemuksistaan käsipalloilijana. “Tottakai tämä on juhlimisen arvoista!”, Ax toteaa. 

Peli näytti paikoitellen todella hyvältä. Tästä on hyvä ottaa kokemus ja vauhti mukaan, sillä jo perjantaina tulee vastaan Dicken. 

HIFK-Dicken pe 16.11. klo 19.00 Helsingin Urheilutalo