Hyvä 2. puoliaika toi piristävän voiton SIF:stä

HIFK – SIF 33 – 26 (14-14) 
15.2.2020
Helsingin UT

 

SIF kiusasi HIFK:ta ensimmäisen puoliajan, jolloin sen takaheitot onnistuivat lähes täydellisesti. Samaan aikaan HIFK tärveli hyökkäyspään mahdollisuuksiaan teknisiin virheisiin. Tuloksena oli tasainen ensimmäinen puoliaika 14 – 14. 

Toisen puoliajan alku oli HIFK:lta suorastaan tyrmäävä. Mitä lie pukukopissa sitten puhuttu, mutta joukkue tuli päättäväisellä asenteella ja korjasi homman himaan 5 minuutissa. HIFK lisäsi johtoaan pikkuhiljaa ja käväisi jopa 10 maalin johdossa, mutta SIF sai lopussa kavennettua, kun Matilda Sjöstedt teki itselleen tilaa viivalla, ja IFK-puolustus ei jaksanut juosta alas. 

SIF kärsi pelaajapulasta, ja valmentaja Petter Forströmin mukaan kunto loppuikin kesken. Kolme avainpelaajaa on yhä sairaslistalla, ja lisäksi muutama flunssainen. HIFK:lla on ollut tällä kaudella tiukkaa SIF:n kanssa. Kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet IFK:n kolmen, kahden ja yhden maalin voittoihin. HIFK odottaa jännittyneenä, tuleeko SIF vastaan välierissä. Kun SIF saa rivinsä kuntoon, joukkue on HIFK:lle varmasti vaikea pala. 

HIFK odottaa myös paria loukkaantunutta pelaajaa pian takaisin. Laituri Anna Vinogradovan peukalo vaatii pitemmän sairausloman, ja hän palannee kentille vasta Play Offseissa. 

Ensi viikon keskiviikkona 26.2. onkin taas jännitysnäytelmän paikka, kun HIFK suuntaa Dickenin vieraaksi Pirkkolaan. Ottelu vihelletään käyntiin klo 19.00. 

Anna Vingradova joutuu olemaan vielä hetken sivussa. Kuva: Jan Nylund
Linda Cainberg pelasi pirteästi SIF:ä vastaan. Tuloksena hyvä puolustuspeli ja 9 maalia. Cainberg pelkittiin ottelun vakuuttavimpana pelaajana.