Kauden avaus Siuntiossa la 25.9. klo 17.00

Käsipallon Naisten SM-sarjan 3. finaaliottelu HIFK - Dicken, Helsingin Urheilutalo, 23. huhtikuuta 2021.

Käsipallokausi 2021-2022 on alkanut. GrIFK otti ensimmäiset pisteensä kun se kaatoi SIF:n vieraskentällä. Samoin KyIF antoi kyytiä sarjanousija PIF:lle. HIFK:n sarja-avaus on lauantaina 25.9. klo 17.00 Fennia-areenalla SIF:n vieraana. Ottelua voi myös seurata livenä Solidsportilla. Osta yksittäinen ottelu tai kuukausipassi osoitteesta https://solidsport.com/hifknaiset

HIFK aloittaa oman urakkansa hieman uusiutuneena. Viime kaudesta muutoksia on tullut sekä pelaajistoon että valmennukseen. Pelaajarosterista poistuivat 2000 syntyneet Kajsa Väyrynen, Karin Wasström, Inka Parkkila ja Katarina Felixon sekä sveitsiläinen Nadja Sterchi, joka palasi kotimaahansa. Valmennuspuoli vaihtui kokonaan, ja uusi kaksikko Nils Kühr ja Linda Cainberg on tehnyt hommia jo 4 kuukautta. Tositoimet alkavat nyt, mutta ei pidä innostua: uusien valmentajien työ näkynee vasta keväällä tai jopa vasta ensi kaudella. Onneksi joukkueen runko pysyi samana. Siitä on hyvä jatkaa. 

Emma von Nandelstadt
Nils Kühr
Linda Cainberg

Tulopuolella pelaajista ovat omat 2004-2005 syntyneet juniorit Isabelle Larsson ja Annika Juvala. Viime kaudella debytoivat jo Tina Mäkinen, Jannie Grönmark, Kira Härkönen ja Ellen Härkönen. Kova vahvistus on Emma von Nandelstadt Atlaksesta. Emma on 183 cm pitkä heittäjäjärkäle. Lisäksi maalivahtipuolelle saatiin vahvistus, kun ruotsinsuomalainen Ella Paldan tuli Suomeen opiskelijavaihtoon ja liittyi HIFK:hon. 

Pelitapa muuttuu, kun kentälle saadaan sekä heittovoimaa ja nopeita jalkoja. 

SM-sarjassa kuusi joukkuetta

SM-sarja kutistui jälleen kuuden joukkueen minisarjaksi, kun Atlas vetäytyi sarjasta kesällä. Uutena sarjassa on PIF Paraisilta. Odotamme innolla PIF:n kohtaamista. Mestarisuosikkeja lienevät jälleen hallitseva mestari Dicken sekä HIFK. KyIF on ilmoittautunut vakavasti haastamaan mestarisuosikit  tällä kaudella. Se lupaa hyvää. GrIFK on aina vahva. SIF ja PIF päätynevät taistelemaan kahdesta viimeisestä paikasta. Toiveena on, että sarja olisi mahdollisimman tasainen.