Kohti PlayOffseja

20221112_135705

Käsipallon naisten SM-sarjan välierät alkavat tällä viikolla. Välieräparit ovat Dicken ja SIF sekä GrIFK ja HIFK. Ensin mainitulla on kotietu. Finaaliin vaaditaan kolme voittoa. 

Runkosarjan keskinäisissä otteluissa HIFK ei onnistunut yllättämään GrIFK:ta kertaakaan, vaikka napsi 5 pistettä Dickeniltä, joka puolestaan pesi Granin kahdesti. HIFK on ollut siis varsin suotuisa vastus kauniaislaisille, ja varmasti helppo 3-0 voitto siintää Granilla jo mielessä. Pudotuspelit ovat kuitenkin aina eri pelejä, ja mitä vain voi tapahtua, se on nähty ennenkin. Molemmat joukkueet ovat varmasti katsoneet videoita ja treenanneet hyökkäyskuvioita ja puolustusasetelmia kahden viikon tauon aikana. 

GrIFK:n vahvuuksia ovat ehkä koko sarjan paras pelaaja Johanna Hilli, tasainen puolustuspelaaminen sekä hyvä yhteenpelaaminen hyökkäyksessä. HIFK:lla taas on yksittäisiä pelaajia katsottaessa kokonaisuudessaan ehkä hieman parempi hyökkäyspelaajamateriaali. Siitä vaan pitäisi saada irti se paras mahdollinen. HIFK:lla on myös sarjan paras viivapelaaja, ja jos viivalle onnistutaan pelaamaan fiksusti, se tuo tukun maaleja.
Maalivahtipeli on kysymysmerkki. Onnistuessaan molemmilla on erittäin hyvät maalivahdit, mutta huonompina päivinä maalivahtipeli ei tuota lisäarvoa. Se voi olla jopa ratkaiseva tekijä yksittäisen ottelun lopputuloksessa.  HIFK:n on lisäksi saatava puolustuspelinsä toimimaan kuten se on parhaimmillaan toiminut kauden aikana. 

Tia Lehtinen

Kokenut maalivahti Tia Lehtinen tuumaa myös, että puolustuksen on toimittava, mikäli Grani aiotaan voittaa. Lehtinen peräänkuuluttaa myös enemmän yhdessä tekemistä ja fiksuja ratkaisuja molemmissa päissä. Koska Granilta on tullut kauden aikana takkiin, voitonnälkä on todella kova! 

Välierien aikataulu: 

La 15.4. GrIFK – HIFK klo 13.30 Kauniaisten palloiluhalli Tulos: 26-24

To 20.4. HIFK – GrIFK klo 19.00 Helsingin Urheilutalo 
Su 23.04. GrIFK – HIFK klo 18.00 Kauniaisten palloiluhalli 
tarvittaessa:
26.04. Välierä 4
29.04. Välierä 5

Mikäli et pääse paikan päälle, HandisTV näyttää ottelut reaaliajassa. Voit ostaa yksittäisen ottelun tai kuukausipassin.