Kohti uutta kautta – avausottelu la 24.9.

UUdet

 

Joukkueen uusimmat tulokkaat pukevat innoissaan päälleen punapaidan. Vas. Laura Hiekkanen, Nicole Haakana, Mari Paukku, Saara Lehtola ja Ida Keihäs.

Kun kolme erittäin kokenutta pelaajaa päätti viime kauden päätteeksi jättää pelikentät, oli Nils Kührin kipparoiman laivan ”miehistön” (vai pitäisikö sanoa naisiston..? ;)) viime kaudella alkanut sukupolvenvaihdos  viety loppuun. Joukkue koostuu nyt pääosin nuorista pelaajista parinkympin molemmin puolin. Kokeneinta kaartia edustavat nyt kapteeni Ella Holopainen, pelinrakentaja Anniina Nyholm, laituri Petra Gostowski,  paluumuuttaja Mari Paukku, maalivahti Roosa Niemi, puolustusspesialisti Anni Kaikko ja vasurilaituri Sara Jäntti. Kokemusta ei siis kuitenkaan puutu, vaikka osa lähtikin. 

Uusi kausi – uusia kasvoja 

Kesäharjoittelukausi sujui hyvin, ja joukkue on hioutunut yhtenäiseksi. Treenimotivaatio on korkealla, ja harjoituksissa on ollut hyvä henki päällä. Uudet pelaajat on otettu ilolla vastaan. 

Uusista Laura Hiekkanen (s. 2002) ja Nicole Haakana (s. 2005) ovat seuran oman juniorimyllyn kasvatteja. SM-sarjaa jo monta vuotta pelannut Saara Lehtola (s. 1999)  liittyi punapaitoihin Sjundeå IF:stä. Ida Keihäs (2002) vahvistaa maalivahtitiimiä ja on alunperin lähtöisin Paraisilta. Mielenkiintoisin on paluumuuttaja Mari Paukku (s. 1994). KyIF-lähtöinen Mari pelasi HIFK:ssa kaudet 2016-2018, minkä jälkeen tie vei Ruotsiin töihin. Osittainen Suomeen paluu mahdollistaa pelaamisen vanhassa seurassa. Mari on ehdottomasti iso vahvistus. 

Loput ovatkin jo viime kaudella debytoineita, pääosin seuran omia junioreita. 

Valmentaja Nils Kührin mukaan sukupolvenvaihdoksen kokeneen joukkueen vetäminen ei ole helppoa, mutta toisaalta hän kokee tilanteen erittäin kutkuttavaksi ja kiehtovaksi, koska siitä syntyy väkisinkin uutta. Hänen tavoitteenaan on rakentaa joukkuetta  uudelle pohjalle pitkäjänteisesti. Työ vie tietysti aikaa, eikä pikavoittoja ole jaossa. 

”Olemme asettaneet joukkueen sisällä tavoitteen, jota kohti työskentelemme treeniarjessa askel askeleelta. Kaksi uutta kapteeniamme Ella Holopainen ja Annika Juvala tekevät loistavaa työtä. Joukkue on motivoitunut ja treenaa ahkerasti.”  

Joukkueen tulostavoitetta Kühr ei lähde spekuloimaan,  koska siihen vaikuttaa niin moni tekijä, johon valmentaja tai pelaajat eivät välttämättä voi vaikuttaa.
”Olemme erittäin innoissamme, mitä tuleman pitää ja iloitsemme jo avauskohtaamisesta Sjundeå IF:ää vastaan.”

Saara Lehtola saa siis HIFK-tulikasteensa ketäs muuta kuin entistä kotiseuraansa vastaan. 

Avausottelu HIFK – SIF 24.9. klo 13.45 Helsingin Urheilutalo 

Liput: 10 / 5 € 

Kausikortti: 100 €

Alueella on edelleen rajoitetusti parkkipaikkoja. Urheilutalolle pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla.