Linda Cainberg lopetti aktiiviuransa

HIFK Käsipallonaisten monivuotinen kapteeni ja johtopelaaja Linda Cainberg on päättänyt ripustaa käsipallotossut naulaan. Päätös ei syntynyt hetkessä koronapandemian keskeyttämän kauden päätteeksi, vaan oli useamman vuoden pohdinnan lopputulos. Lopetettuaan maajoukkueuran muutama vuosi sitten Cainbergistä tuntui, että hän oli saavuttanut sen potentiaalin, johon hän pystyy eikä motivaatiota itsensä kehittämiselle ja pelaamiselle enää ollut. 

Cainberg teki monta vuotta määrätietoisesti töitä huippu-urheilun ja suomalaisen naiskäsipallon eteen. Hän harjoitteli tavoitteellisesti, antoi peleissä kaikkensa ja oli aina esimerkillinen esikuva junioreille. Toissa kaudella Cainberg paukutti rikki SM-sarjan maaliennätyksen. Maalisaldoksi kertyi huikeat hieman vajaa 2000 maalia. Hän on myös eniten naisten maaotteluja pelannut pelaaja. HIFK:ssa Cainberg ehti voittaa seitsemän Suomen mestaruutta, kymmenkunta Cup-mestaruutta ja olla monta kertaa mukana kovissa kansainvälisissä Challange Cupin peleissä. Hän pelasi urallaan myös Sveitsissä ja Tanskassa. 
Tällä hetkellä Cainberg valmentaa HIFK:n A-tyttöjä eikä näe itseään pelaamassa alemmissa sarjoissa. Cainberg keskittyy jatkossa valmentamiseen ja siviiliuraansa opettajana. 
Joukkueelle Cainbergin menetys on tietenkin iso, mutta aikansa kutakin. Nyt on muiden vuoro luoda uusia tarinoita. 

Kuvat: Pia Haataja 

Finaalisarjaa 2019 Dickeniä vastaan en ikinä unohda. Oltiin jo niin monta kertaa kanveesissa ja aina vaan noustiin.
Cainberg sai kapteenina olla nostamassa pokaalia monta kertaa.