Loppukiri ei riittänyt Suomen Cupin finaalissa

SC2

Dicken – HIFK 22 – 20 (11 – 7)
Naisten Suomen Cup loppuottelu
28.1.2023 
Pirkkolan palloiluhalli 

Halli täynnä ihmisiä ja meteliä, ja molemmat joukkueet latautuneina lauantai-illan jännitysnäytelmään. Hieno käsipallotapahtuma taas kerran, kun finaalissa kohtasivat tutut joukkueet. 

Dicken ja HIFK olivat kohdanneet sarjapelissä 11.1., ja nihkeän alun jälkeen HIFK oli lopulta venyttänyt selkeään 31-26 voittoon. Myös Suomen Cupin loppuottelu noudatteli saamaa kaavaa siten, että Dicken oli suurimman osan ottelusta niskan päällä, kunnes alkoi HIFK.n huima loppukiri. Viimeksi mentiin heittämällä ohi, mutta nyt kiri ei riittänyt, kun aika loppui kesken. Puolustus oli toisella jaksolla ajoittain loistava, mutta hyökkäykseen oltaisiin kaivattu leveämpiä ratkaisuja. 

Muutama minuutti ennen loppua peli oli jo tasan, mutta Dicken onnistui tekemään 2 maalia loppuun, viimeisimmän 2 sekuntia ennen päätössummeria. Näin Dicken juhli Suomen Cupin voittoa. 

Dicken on hallinnut sarjaa viime vuodet, mutta HIFK:n nuorennusleikkauksen jälkeen on ollut ilo huomata, kuinka se pystyy jo nyt horjuttamaan mestarisuosikkia. Tällä hetkellä keskinäiset kamppailut ovat HIFK:n hyväksi 2-1. Keväällä voittaa henkisesti vahvin joukkue, niin tasainen on kolmikko Dicken, HIFK ja GrIFK. 

Nils Kühr antaa vinkit viimeisellä aikalisällä.
Pokaalit menivät tällä kertaa vastustajalle.
60 min ottelussa raatanut Ella Holopainen ja Emma von Nandelstadh sopivat lopun kuvioista.

Seuraavaksi katseet siirretään taas SM-sarjaan, ja ensi viikonlopun kohtaamiseen BK-46 vastaan. Joukkueet kohtasivat jo Suomen Cupin välierässä, ja silloin HIFK oli parempi 34-19. 

HIFK – BK-46 la 4.2. klo 15.00 Helsingin Urheilutalo
Liput: 10/5.