Pelaajaliikennettä molempiin suuntiin

HIFK:n naisten pelaajapaletti alkaa olla kasassa tulevaa kautta ajatellen. Myös uuden valmentajan Rostislav “Rosti” Grinishinin urakka on alkanut lupaavasti. 

Pelaajaliikennettä on ollut tasaisesti molempiin suuntiin. Usea IFK-pelaaja siirtyy pelaamaan ulkomaisiin sarjoihin, mikä on todella iloinen asia seuralle! 

Ida Väyrynen AIK:hon

Maalipyssy Ida Väyrynen siirtyy tykittämään palloja Tukholman AIK:hon ensi kaudeksi. Sopimuksen pituus on vielä avoinna. AIK pelaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Pelien ohella Väyrynen jatkaa valtiotieteen opintojaan Tukholman yliopistossa. Hienon kauden pelannut viivapelaaja Petra Friman sai opiskelupaikan niin ikään myös Tukholmasta ja etsii parhaillaan itselleen sopivaa joukkuetta Tukholman alueelta. Joukkueen lupaava A-juniori Hanna Salo puolestaan suuntasi opiskelemaan Oslon yliopistoon ja aloittaa useamman vuoden rupeaman norjalaisessa käsipallo-opissa. Toivotamme kaikille onnea ja menestystä uusien mahdollisuuksien parissa! 

Yli 10 vuoden uran naisten joukkueessa tehneet Victoria Berg, Silja Borgarsdottir Sandelin ja Cecilia Forsman päättivät ripustaa SM-käsipallotossut naulaan. Berg tosin jatkaa seuran divarijoukkueessa Planetsissa. Borgarsdottir Sandelin keskittyy työnsä ohella luottamustehtäviinsä Helsingin valtuustossa, Forsman eläinlääkärin työhönsä. Kiitos Silja, Vicke ja Cecci yhteisistä vuosista joukkueessa! Myös vuosia ÅIFK:n kantaviin voimiin kuulunut, nyt jo helsinkiläistynyt porvoolainen Heidi Kullberg päätti IFK-uransa yhteen kauteen. Työ ulkomailla vie Heidin uusiin haasteisiin, onnea! Rosanna Rouhiainen ja Carolina Byman lähtevät suorittamaan vaihto-opiskeluvuotta. Rouhiainen palaa kentille helmikuussa. 

Ida Väyrynen pelasi kuusi vuotta SM-sarjaa ennen Ruotsiin siirtymistään.
Petra Friman suuntasi KyIF:stä HIFK:n kautta Ruotsiin.

Vahvistuksia

Tulijapuolella on kovan luokan pelinaisia. Sähäkkä viivapelaaja Ella Holopainen on naisten maajoukkueen vakiokalustoa, samoin taitava vasenkätinen laituri Sara Jäntti, joka tosin polvioperaation jäljiltä on sairauslomalla loppukevääseen asti. HIFK sai pitkästä aikaa myös vasenkätisen takapelaajan, kun myös Saran sisko Inka Jäntti liittyi IFK-vahvuuteen. Taitava Petra Gostowski on mainio hankinta vasempaan laitaan täyttämään Borgarsdottir Sandelinin jättämää aukkoa. Takapelaajistoa täydentävät vasen pakki Anni Kaikko ja pelinrakentaja Anniina Nyholm, jotka sopivat ominaisuuksiltaan hyvin uuteen joukkueeseen. Yllä mainitut pelaajat siirtyivät IFK:hon Spartasta.