Pronssia!

Pronssi1

HIFK – SIF  37 – 16 (15 – 8) 
2. pronssiottelu 
23.4.2022
Helsingin Urheilutalo
HIFK:lle SM-pronssia yhteistuloksella 70-35. 

 

HIFK oli pedannut itselleen erinomaiset lähtöasetelmat ratkaisevaan pronssipeliin voitettuaan Siuntiossa ensimmäisen osan 33-19. Toisessa osaottelussa HIFK oli vieläkin ylivoimaisempi. HIFK oli niskan päällä ottelussa ensimmäisiä minuutteja lukuun ottamatta ja eikä antanut SIF:lle lopulta mitään mahdollisuuksia.

Tiukkaa vääntöä puolustuksessa. Kathlen Ax, Emma von Nandelstadh, Ida Väyrynen (26) ja Ansku Jääskeläinen (11)

Huolimatta suurinumeroisesta voitosta Siuntiossa edellisenä päivänä HIFK tuli toiseen osaotteluun latautuneena ja hyvällä asenteella. Se näkyi kenttätapahtumissa. Vauhtia ja kovia otteita riitti, ja maaleja tehtiin urakalla. Usea pelaaja onnistui kauden viimeisessä pelissä. Moni oli myös löytänyt tiensä katsomoon, ja oli hienoa että myös Siuntion äänekäs kannattajajoukko oli saapunut paikalle pitämään meteliä. 

SIF:llä oli pulaa pelaajista, mutta kentällä olijat jaksoivat juosta nopeita vastahyökkäyksiä ja tsempata loppuun asti. Myöskään HIFK:n kokoonpano ei ollut täysi, sillä muutama pelaaja loukkaantui ihan loppumetreillä. 

Pronssimitali on monille harvinaista herkkua, sillä 2000-luvulla HIFK on totuttu näkemään joka kevät loppuotteluissa. Kaudella 2001-2002 HIFK Comets saavutti pronssia. Monelle juniori-ikäiselle pelaajalle pronssi oli myös ensimmäinen aikuisten SM-mitali. 

HIFK:n joukkue koki viime kauden päätteeksi nuorennusleikkauksen. Uusia, nuoria pelaajia nostettiin vakituisesti naisten rinkiin. Nämä saivat tällä kaudella paljon vastuuta ja kasvoivat täyteen naispelaajamittaan.

Kulunut kausi oli opin kausi. Kun joukkueeseen tulee kerralla paljon uusia pelaajia, kestää tovi, ennen kuin pelitapa hioutuu, pelaajat löytävät toisensa kentällä ja rutiini syntyy. Joukkue sai täksi kaudeksi myös kaksi uutta valmentajaa. Sekin ottaa aikansa, ennen kuin valmentajat oppivat tuntemaan pelaajat ja heidän vahvuutensa. Siksi pronssi olikin ehkä sittenkin realistinen tavoite tälle kaudelle, vaikka finaaliinkin olisi ollut mahdollisuuksia.  Joukkuetta valmensivat Nils Kühr ja Linda Cainberg, jotka saivat kauden aikana paljon aikaiseksi. 

Suomen mestaruuden vei odotetusti Dicken. Se kaatoi GrIFK:n finaaleissa suoraan voitoin 3-0. Dicken voitti myös Suomen Cupin ja runkosarjan. 

KIITOS kaudesta 2021-2022! Toivottavasti pystymme ensi kaudella tarjoamaan vieläkin parempia elämyksiä ja pelisuorituksia kentällä, ja että katsomo täyttyisi jatkossakin. 

NÄHDÄÄN HIFK DINNERILLÄ KE 25.5.! ILMOITTAUDU MUKAAN https://www.hifk-handball.com/damhandboll/tiedotteet/ilmoittaudu-hifk-dinnerille-25-5/

Kuvat: Maarit Pettersson