Sarjajohdossa toiselle kierrokselle

Käsipallon Naisten SM-sarjan 3. finaaliottelu HIFK - Dicken, Helsingin Urheilutalo, 23. huhtikuuta 2021.

HIFK – GrIFK
32 – 27 (16 – 15)
Helsingin Urheilutalo
30.10.2021

Toistaiseksi tappiotta sarjassa matkanneet HIFK ja GrIFK kohtasivat HIFK:n kotiareenalla Kalliossa. Ottelusta oli povattu vauhdikasta ja tiukkaa, ja sellainen siitä myös tuli. HIFK ratkaisi rutiinillaan viimeisen kymmenminuuttisen aikana. 

HIFK valitsi taktiikakseen ottaa vieraiden Johanna Hillin erikoisvartiointiin. Se toimi ja ei toiminut. Toisaalta Hilli saatiin pois pelirytmistä, mutta GrIFK teki taktisen vastavedon ottamalla maalivahdin pois ja laittamalla kentälle seitsemännen kenttäpelaajan. Ylivoimahyökkäykset tuottivat tulosta, ja HIFK joutui pudottamaan 5-1- ja 6-0-puolustuksiin. Ensimmäinen puoliaika oli puolin ja toisin vauhdikasta ja tasaista. 

Toisella puoliskolla Grani tuntui menevän jo menojaan viiden maalin johdossa. HIFK kuitenkin terästäytyi ja nousi tasoihin ja lopulta ohi Emma von Nandelstadhin, Ella Holopaisen ja Isabel Larssonin suorituksilla. 

HIFK siis toistaiseksi puhtaalla pelillä sarjan kärjessä. Toisena on GrIFK ja kolmantena Dicken, tosin yhden ottelun Grania vähemmän pelanneena. Mielenkiintoinen ottelu tulee olemaan GrIFK-Dicken, joka pelataan la 13.11. Kauniaisissa. HIFK jatkaa toiselle kierrokselle keskiviikkona, kun vierailulle saapuu sarjatulokas PIF. 

Ella Holopainen iski GrIFK:ta vastaan 9 maalia.