Stadin derbystä pisteet jakoon – jännitys tiivistyy

SC2

Dicken – HIFK 30 – 30 (17 – 15) 
Pirkkolan palloiluhalli
11.3.2023

HIFK:n ja Dickenin välisten tasaisten ottelujen putki sai jatkoa, kun joukkueet värikkäiden käänteiden jälkeen tasasivat pisteet Pirkkolassa. Dicken johti hienoisesti pitkälle toiselle puoliajalle, mutta HIFK tuli tasoihin ja meni ohi. Voiton avaimet olivat jo HIFK:n kädessä, kun se sai hyökkäusvuoron 45 sekuntia ennen loppua. Lopulta pää ei  ihan pysynyt kylmänä, ja vastustaja pääsi tasoihin vielä lopussa. Ottelutapahtumiin nähden tasatulos oli kuitenkin oikeutettu ja reilu. 

Ida Keihäs pelasi loisto-ottelun.

Dicken ei ole onnistunut voittamaan HIFK:ta kertaakaan sarjassa, vaikka se johtaa sarjaa. Cupin finaalissa se onnistui kaatamaan HIFK:n, sekin huipputasainen ottelu.

Kuten hyvissä joukkueissa aina, molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat loistavasti. Silti kumpikin joukkue päästi 30 maalia, mikä on melko paljon. Tämä kertoo siitä, että ottelu oli nopeatempoinen ja hyökkäys laadukasta. Sentteri Ella Holopaisen paluu kokoonpanoon näkyi HIFK:n hyökkäyspään ratkaisuissa; Holopaiselle ottelussa kahdeksan täysosumaa. Kokeneet Anniina Nyholm ja Sara Jäntti kantoivat myös vastuuta hyökkäyksessä. Puolustus toimi ajoittain todella hyvin, vaikka päästettyjä maaleja olikin vähän liikaa. 

Tilanne on nyt se, että Dicken johtaa sarjaa 21 pisteellä, GrIFK hengittää niskaan 20 pisteellä ja HIFK on kolmantena 17 pisteellä. 
HIFK-GrIFK la 18.3. klo 16 Urheilutalossa. 
GrIFK – Dicken la 25.3. klo 14.00 Kauniaisissa. 

HIFK:lla on vielä viimeisenä taistona vaikea vierasottelu BK-46:ta vastaan Karjaalla 25.3. klo 14.00, mutta tällä pelaamisella BK-46 hoidetaan. Dicken pelaa vielä KyIF:iä vastaan, josta on odotettavissa pisteet Dickenille. 

Jotta HIFK voi nousta runkosarjan toiselle sijalle, GrIFK:n on hävittävä sekä HIFK:lle että Dickenille. Samoin HIFK:n on voitettava molemmat ottelunsa. Molemmilla, GrIFK:lla ja Dickenillä, on mahdollisuus voittaa runkosarja. Eli mikäs sen hienompaa kun on panosta pelissä viimeisellä kierroksella! 

Eli KAIKKI MUKAAN SEURAAVAAN KOTIOTTELUUN HIFK – GrIFK URHEILUTALOSSA LA 18.3. KLO 16.00!!!!!