Suomen Cup -mestaruus 2017!

SM-sarjaa on hallinnut tällä kaudella Dicken, mutta HIFK vei ehkä hieman yllätyksellisesti Suomen Cupin nimiinsä. Sunnuntaina 3.12. pelatussa trillerissä IFK oli parempi luvuin 28-25 (13-13).  Yleisöä oli mukavasti paikalla, niin kuin paikallisottelussa pitääkin olla. IFK:n tunnelma oli ottelun jälkeen katossa. Pitkästä aikaa joukkue pystyi lyömään Dickenin, ja vieläpä ratkaisevassa ottelussa. 

Suomen Cupin finaaliin lähdettiin jännittävistä asemista. Useamman vuoden sarjaa hallinnut Dicken on purjehtinut tällä(kin) kaudella voitosta voittoon ja pessyt kaikki vastustajat, myös IFK:n, suurella marginaalilla. HIFK on kuitenkin alkukauden muutosten jälkeen saanut peliään parempaan uomaan, ja marraskuun Challenge Cupin otteluista joukkue sai lisää virtaa ja ennen kaikkea harjoitusta kovaa vastustajaa vastaan, kuten Dicken on. Toisaalta monet loukkaantumiset sotkivat pakkaa, ja ajatuksena olikin ensin, että ei kai IFK vaan joudu antamaan liian helppoa voittoa Dickenille. Ottelupäivänä itseluottamus oli kuitenkin tapissaan: kaikesta huolimatta – nyt tai ei koskaan! 

Ottelu oli jännittävää ja tasaista vääntöä alusta loppuun. Missään vaiheessa kumpikaan joukkue ei ollut kahta maalia enempää karkumatkalla, paitsi aivan lopussa, kun IFK repi voitokkaan kolmen maalin kaulan. Ottelussa nähtiin finaalille tyypillisiä kovia otteita, tunnekuohuja, ulosajoja sekä uskomattoman hienoja maaleja. Ennen kaikkea kentällä taisteli kuitenkin kaksi rehdisti pelaavaa joukkuetta, jotka haluavat pelata hyvää käsipalloa ja voittaa. 

HIFK:lla oli vain neljä maalintekijää, mutta nämä huolehtivat maaleista todella laadukkaasti. Tämä on toki asia jota IFK:n tulee parantaa siltä varalta, että jonkun ruuti on joskus märkää. Ottelun maalihaiksi ylsi Inka Jäntti, joka rohkeilla haastoillaan ja takaheitoillaan ohitti maalivahti Sonja Koskisen 11 kertaa. Puolustuspäässä uusi venäläinen vahvistuksemme Anna Vinogradova teki aktiivisella liikkeellään keskuspuolustuksessa Dickenin hyökkäyksistä puuroa. Eikä sovi unohtaa nuoria, vuonna 2000 syntyneitä maalivahtejamme, jotka ottivat rohkeasti isot saappaat jalkaansa ja seivasivat useita tärkeitä heittoja. 

Juhlimaan ei sovi sen kummemmin ryhtyä, sillä arki alkaa jo maanantaina. Perjantaina 8.12. HIFK ja Dicken kohtaavat nimittäin jälleen Urheilutalossa, tällä kertaa sarjapelissä. Vastaan tulee varmasti todella ärsytetty ja kivenkova Dicken. 

120-vuotisjuhlaottelu HIFK-Dicken pe 8.12. klo 18.30 Helsingin Urheilutalossa.

Kaksi yhden hinnalla sisään! Liput: 13/6 €.

Tervetuloa! 

Läs mer om Cup-finalen: https://www.hbl.fi/artikel/hifk-tillbaka-pa-cuptronen-otroligt-skon-och-viktig-seger/