Tiukka vierasavaus toi pisteet

GrIFK – HIFK 20 – 22 (12 – 11) 
10.10.2020
Kauniaisten palloiluhalli

 

Ensimmäiseen sarjaotteluun puoleen vuoteen oli ladattu paljon odotuksia, ja se osoittautuikin jännittäväksi. Kumpikaan joukkue ei oikein saanut revittyä riittävää eroa, ja koko ottelu mentiin paritanssina vientivuoron vaihtuessa välillä. 

Pelillisesti ottelu oli – kuten ensimmäinen ottelu yleensä – poukkoilevaa, ja virheitä tuli etenkin hyökkäyspäässä. Pelaamattomuus selkeästi näkyi. Onneksi puolustus toimi, ja Roosa Niemen maalivahtipeli oli ensiluokkaista. Kotiin oli tuomisina 2 pistettä, ja se lämmittää. 

HIFK:n viime vuoden paras maalinsylkijä Johanna Hilli palasi kasvattajaseuraansa, ja on saanut GrIFK:ssa rinnalleen hyviä junioreita. Hilli osui ottelussa 8 kertaa ja palkittiin kolmella tähdellä. 

Ottelu oli Petri Väyrysen ensimmäinen edustusjoukkueen peräsimessä sitten kevään 2009. Hieman erilainen valmennustyyli viimevuotiseen verrattuna antaa pelaajille enemmän vastuuta ja päätösvaltaa kentällä. Siihen menee vielä aikaa tottua. Peliä pyöritettiin nyt vanhalla tutulla kaavalla, mutta uusia pelaajia aletaan ajaa sisään syksyn mittaan. 

Samalla kierroksella Dicken otti selkeän voiton KyIF:stä, joka pelasi yllättävän pirteästi. Atlas sen sijaan yllätti SIF:n. HIFK:ta on veikattu runkosarjassa 4. sijalle. Tähän on vaikuttanut varmasti se, että IFK:lta poistui kovan luokan pelinaisia: Johanna Hilli, Linda Cainberg ja Anna Vinogradova, joka siirtyi valmennushommiin Pietariin. Ennakkosuosikin paikkaa pitää nyt hallussaan Dicken. Jos ennakkomerkit pitävät paikkansa ja kausi saadaan pelattua finaaleihin asti, ei kuitenkaan liene yllätys, että loppuottelussa kohtaavat jälleen helsinkiläisjoukkueet HIFK ja Dicken. 

Ensimmäinen kotitottelu pelataan Helsingin Urheilutalossa sunnuntaina 18.10. klo 14.00. 

TULETHAN PAIKALLE KASVOMASKIIN SONNUSTAUTUNEENA JA PIDÄT MUIHIN IHMISIIN JA SEURUEISIIN TURVAVÄLIN! 

TERVETULOA! 

Ella Holopainen toimitti pallon kuusi kertaa Granin verkkoon.