Varmat pisteet Kirkkonummelta – runkosarjan loppurutistus alkamassa

Käsipallon Naisten SM-sarjan 3. välieräottelu HIFK - KyIF, Helsingin Urheilutalo, 5. huhtikuuta 2021.

KyIF – HIFK 26 – 38 (11-20)
Naisten SM-sarja 
Kirkkonummen väestönsuoja 
26.2.2023

HIFK otti helponnäköisen voiton KyIF:stä hiihtolomaviikon päätteeksi. HIFK ratkaisi ottelun jo alkumetreillä. KyIF:llä ei oikein ollut laittaa mitään peliin ensimmäisellä puoliajalla. Ykkösviivapelaajan Ella Holopaisen puuttuessa HIFK pelasi lähes koko ottelun ilman viivaa neljällä takapelaajalla ja onnistui siinä erinomaisesti. KyIF:n puolustus aukesi melko helposti. Näin HIFK varmisti vähintään runkosarjan kolmennen sijan. 

HIFK:n puolustus pelasi hyvin ja kurinalaisesti, ja maalissa Ida Keihäs poimi loput kahden tähden arvoisesti. Puolustuksen toimiessa vierasjoukkue pääsi rokottamaan nopeilla vastahyökkäyksillä. HIFK:n etu on ollut se, että maalivahdit ovat vuorotellen pelanneet hyvin, eli reserviä löytyy myöhemmin tiukkoihin tilanteisiin. 

Maali-iloittelun lomassa tehtiin myös tilastoja: Ottelun aikana peräti neljä pelaajaa puhkaisi uuden satasen uransa maalitilastossa: Kira Härköselle 100., Mari Paukulle 200., Emma von Nandelstadhille 300. ja Anniina Nyholmille 400. maali naisten SM-sarjassa, onnittelut!💪🏻 Myös KyIF:n Maja Sandholm saavutti 300. SM-maalinsa. 

Pelin ratkettua jo alussa pelaamisen tempo hieman laski ja välillä meni pelailuksi, mutta koska KyIF hieman piristyi toisella puoliajalla, pakotti se myös HIFK:n terästäytymään kohti loppua. HIFK:lta varsin tasainen ja hyvä esitys. Tosin pelin tempon pitää nousta ja peli-ilmeen koventua, kun seuraavaksi vastaan asettuvat runkosarjan kärkijoukkueet Dicken ja GrIFK. Pisteet molemmista tekisi todella nannaa loppukahinoita ajatellen. Se tulee olemaan kinkkistä, sillä molemmat pitäisi käytännössä voittaa, mikäli aikoo saada välieriin kotiedun. GrIFK:lla on HIFK:sta kaksi voittoa nyt. Toisaalta HIFK:lla on Dickenistä kaksi sarjavoittoa. Seuraavat härkäviikot määräävät siis runkosarjan lopulliset sijoitukset. 

Seuraavat ottelut: 
La 11.3. klo 16.00 Dicken – HIFK, Pirkkolan palloiluhalli — > liput 10/5
La 18.3. klo 16.00 HIFK – GrIFK, Helsingin Urheilutalo –> liput 10/5 

Anniina Nyholm pelasi jälleen vahvan ja tasaisen ottelun Kirkkonummella.
Anniina Nyholm pelasi jälleen vahvan ja tasaisen ottelun Kirkkonummella. Kuva: R1ku Exposure 2021.
Ida Keihäs pelasti palloja.