Vuosi käyntiin nihkeästi – GrIFK:lle ansaittu voitto

GrIFK – HIFK 27 -23 (12 – 10)
6.1.2021 
Kauniaisten palloiluhalli

 

Vuoden ensimmäinen ottelu loppiaisena noudatti melkein samanlaista kaavaa kuin kauden ensimmäinen ottelu lokakuussa. Silloinkin HIFK saapui Kauniaisten luolaan, ja ottelu oli lähes loppuun asti tasainen. Erona vain se, että lokakuussa HIFK repi rutiinillaan väkisin pisteet luolasta, kun taas loppiaisväännössä kotijoukkue GrIFK osoitti vahvuutensa koko rintamalla ja otti ensimmäisen voiton HIFK:sta sitten kevään 2013. 

Johanna Hilli (7) rokotti entistä seuraansa 10 osumalla.

Vieraiden tehokkain oli viime kaudet HIFK:n paidassa maaleja sylkenyt Johanna Hilli, joka tiedettiin vaaralliseksi muttei silti saatu pysäytetyksi. Mutta GrIFK pelasi joukkueena tasaisesti ja viisaasti. HIFK:lta puuttui taisteluasenne ja halu voittaa. Se ratkaisi. Vain Kathlen Ax näytti taistelutahtoa ja palkittiin kahdella tähdellä. 

Sarja kiharoituu. Grani nousi jo 2 pisteen päähän HIFK:sta, joka on hävinnyt SIF:lle, GrIFK:lle ja KyIF:lle ja on toisena sarjassa. Sarjaa johtaa Dicken, joka taas on hävinnyt molemmat kohtaamiset HIFK:ta vastaan, mutta ei muille. 
HIFK on kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista ja pelaajapulasta. Esimerkiksi vasenkätiset Sara Jäntti ja Nadja Sterchi ovat olleet poissa kahdesta viime pelistä. 

Seuraava ottelu pelataan jo tämän viikon lauantaina kotihallissa Urheilutalolla. Vastaan asettuu Atlas Vantaalta. Silloin on syytä pistää rivit kuntoon. Ottelu on nähtävissä solidsport.comissa klo 16.00.