A-poikien SM-finaali HIFK – GrIFK

ASM Header

A-poikien SM-sarja
LOPPUOTTELU

HIFK – GrIFK
La 6.5. klo 12:45
Helsingin Urheilutalo

Alle 20-vuotiaiden A-poikien SM-sarja on vielä loppuottelua vaille valmis. Välieristä paikkansa finaaliin lunastivat runkosarjan kakkonen HIFK ja nelospaikalta runkosarjan voittajat Cocksin pudottanut Grankulla IFK. HIFK tavoitteli runkosarjan voittoa loppuun asti, kunnes toiseksi viimeisessä ottelussa Cocks varmisti ykköspaikan parin maalin vierasvoitolla Kalliossa. HIFK jäi lopulta kahden pisteen päähän kärjestä tasapistein Åbo IFK:n kanssa. Röda kirjattiin sarjan kakkoseksi maalieron turvin, lisäksi keskinäisistä peleistä Åboa vastaan HIFK saavutti kolme pistettä. 12 ottelusta HIFK:n pistesaalis oli 17 pistettä 7 voitolla ja 3 tasapelillä, koko kaudella HIFK kärsi vain kaksi tappiota Granille ja Cocksille. Grankulla IFK jäi hieman kärkikolmikon taakse, voitettuaan edellä olevista HIFK:n ja Cocksin vain kerran. Kaksi tappiota Åbo IFK:ta vastaan jätti Grönan neljännelle sijalle, kun 12 pelistä tuloksena oli 7 voittoa ja 14 pistettä.

A-poikien SM-sarjassa vauhdikas peli tarjoaa runsaat maalimäärät. Vain 12 pelissä kolme joukkuetta ylitti 400 maalin rajan, ja Åbo IFK jäi niukasti rajan taakse 392 tehdyllä. Sarjan tehokkain viimeistelijä oli sarjaykkönen Cocks, joka heitti yhteensä 414 maalia. HIFK oli aivan tuntumassa 409 maalilla (ka. 34,1 maalia per ottelu) ja GrIFK 404 tehdyllä (ka. 33,7 maalia). Myös oman maalin puolustamisessa Cocksilla oli parhaat lukemat 326 takaiskulla. Sarjan toiseksi paras puolustaja oli Grankulla IFK, jolla 12 pelin jälkeen 360 päästettyä (ka. 30 / ott) ja HIFK:n 368 oli neljänneksi vähiten keskiarvolla 30,7 per ottelu. Runkosarjan paras maalintekijä oli Grankulla IFK:n Mattias Hohenthal, joka pisti lähes 8 palloa pussiin joka pelissä keräten yhteensä 94 maalia. A-pojissa sarjan kakkospyssy oli HIFK:n Viktor Grönmark, joka liigapelien välissä ehti nuorten peleihin 10 kertaa viimeistellen yhteensä 90 maalia. Myös välierässä Åbo IFK:ta vastaan Grönmark pyssytti pyöreät 10 maalia. Grankullan muut tehopelaajat runkosarjassa olivat Karim Mbembela (13 ott / 65 maalia) ja William Nysten (12 ott / 55 maalia), kun HIFK:lla verkkoja heiluttivat myös Joel Hagström (11/57) ja Vili Leppänen (9/54). Keskinäisten pelien tehokkain viimeistelijä oli Granin Mattias Hohenthal 18 maalilla, HIFK:n Oskari Suopajärven heitettyä yhteensä 17 maalia kahdessa matsissa.

Runkosarjan kohtaamiset olivat erittäin runsasmaalisia yhteensä 140 maalilla. HIFK:n kotipeli Kalliossa tuotti 71 maalia lopputuloksella 38-33 ja revanssimatsi Granissa oli enemmän isäntien käsissä kauden pahimmalla tappiolla 43-26. GrIFK jäi alle 30 maaliin vain kahdessa pelissään, ja 40 maalia meni rikki kahdesti, kun myös Dicken kylvetettiin Luolassa maalein 40-14. Myös Grankullan vastustajat ehtivät vähintään 30 maaliin kuudessa matsissa. HIFK:n hyökkäys pääsi yli 30 maaliin 10 kertaa ja 40 maaliin päästiin kolmessa matsissa. Kauden avausottelussa 40 maalia löytyi tulostaulun molemmilta puolilta, kun kotimatsi Pargas IF:iä vastaan päättyi 43-40. HIFK:n vastustaja jätettiin alle 30 maaliin neljässä matsissa.

A-poikien loppuottelussa HIFK:n huippulahjakkaat 2004-05 syntyneet juniorit hakevat toista peräkkäistä mestaruutta. Kaudella 2021-22 B-nuorten SM-sarjassa HIFK ei kärsinyt yhtäkään tappiota, ja joukkue valittiin Helsingin IFK:n vuoden joukkueeksi 125-v juhlavuotena. Joukkueen rungosta suuri osa siirtyi jo tämän kauden aikana miesten liigarinkiin, mutta pelaajat ovat vakituisesti esiintyneet myös junioripeleissä läpi talven. Tälla kaudella tappiota on tähän mennessä tullut vain kaksi Grankulla IFK:ta ja Cocksia vastaan. Keskinäisten pelien voitot Grania vastaan onkin tasan 1-1, ja kauden viimeisessä pelissä paremmat kamraatit palkitaan SM-kultamitalein.

Otteluun on vapaa sisäänpääsy, toivomme kaikkia HIFK-junioreita paikan päälle tukemaan omaa seuraa omaan pelipaitaan pukeutuneena!

Käsiohjelma


Joukkueiden kokoonpanot

Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Handis-TV:ssä

A-poikien loppuottelu näytetään HIFK:n juniorikanavan kautta. Matsilähetyksen hinta 4 eur, josta osa tilitetään HIFK-junioreille, Ottelun voi katsoa myös jälkilähetyksenä jos olet livenä hallilla.
https://handis.tv/hifk-handball-junior/  

Related Posts