Alempi jatkosarja 2019-20

Helsingin IFK
14 ott.   6 v 1 t 7 h   13 pist.  418-409

HIFK:n kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa. Viides sija alkusarjassa oli lopulta todenmukainen kauden suorituksiin nähden, sillä HIFK sai sijoilta 1-4 vain yhden pisteen mukaansa syksyn SIF-tasurista. Vastaavasti taakse jääneistä sijoista 6-8 HIFK sai täyden pistepotin, onnistuessaan kaatamaan jopa Granin vieraskentällä ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Jossiteltavaa toki jää kahdesta dramaattisen tasaisesta SIF-ottelusta, kun ensin Siuntiossa SIF nousi tasapeliin 2 sekuntia ennen loppua ja Kalliossa Siuntio sai voittomaalinsa täsmälleen samassa ajassa 59:58. Jo kauden alussa HIFK ja SIF arvioitiin tasavahvoiksi, mutta keskinäisten pelin tuloksilla SIF jatkaa ylemmässä loppusarjassa kivenkovaa kärkitrioa vastaan. Viime kaudella alempi loppusarja aiheutti IFK:lle hieman motivaatiovaikeuksia ja joukkue menetti loppukierroksilla viidennen sijan Siuntiolle. Viime kevään upea play off-sarja BK-46:tta vastaan kuitenkin nosti HIFK:n ensimmäistä kertaa välieriin saakka sijalta kuusi.

Grankulla IFK
14 ott.   2 v 2 t 10 h   6 pist.   339-416

Grankullan syksy jäi pahasti alakuloiseksi, kun joukkue sai vuoden 2019 puolella vain yhden tasapelipisteen PIF:ltä. Kauniaisista kuului lopulta melko harvinainen valmentajanvaihto, kun kesken kautta Kaj Hagman vapautettiin tehtävistään ja tilalle saatiin Suomen menestynein käsipalloilija Mikael Källman. Källmanin vaativa valmennus nostikin Granin pelin jo paremmalle tasolle, ja joukkue otti vuodenvaihteen jälkeen pari voittoa lisää nostaen pistesaaliinsa yhteensä kuuteen pinnaan. Alkusarjan viimeisessä ottelussa Grani voitti Åbo IFK:n tärkeässä keskinäisessä pelissä neljällä maalilla 31-27 ja nousi Åbon kanssa tasapisteisiin, sekä maalieron turvin ohi kuutospaikalle pisteen lähemmäksi puolivälieriä. Alkusarjan peleistä Grania vastaan HIFK saavutti puhtaat kaksi voittoa. Eroksi tuli molemmissa peleissä 12 maalia, kun kotimatsi päättyi HIFK:n 35-23 voittoon ja Granissa nähtiin ensimmäinen voitto Luolassa kautta aikojen HIFK:n voitettua matsin 28-40 jopa 30 peräkkäisen vierastappion jälkeen. 

Åbo IFK
14 ott.  3 v 0 t 11 h   6 pist.   363-462

Turussa kausi alkoi taas hiukan ohuella miehistöllä, mutta syksyn aikana joukkueeseen saatiin mukaan riittävän laaja runko. Suomen käsipallokartalla Turkukin on jo niin kaukana lännessä, että Åbo on pärjännyt odotettua paremmin kotipeleissään, mutta vastaavasti ollut vaikeuksissa omilla pelimatkoillaan muille paikkakunnille. Lopulta GrIFK kiiruhti Åbon ohi kuutoseksi, ja pudotti ÅIFK:n yhteen lähtöpisteeseen loppusarjassa. HIFK-matseista Åbolle merkittiin kaksi tappiota, Kalliossa maalein 38-32 ja kotona Samppalinnassakin maalein 33-39.

Pargas IF
14 ott.  0 v 1 t 13 h   1 pist.   323-448

Paraisilla sinnikäs työnteko on nostanut joukkueen muutaman liigavuoden jälkeen jo kahdeksan joukkoon. Näkymät ovat tosin muuttuneet siltä osin, että kaksi jengiä ovat luopuneet sarjasta ja PIF on jälleen sarjataulukon viimeisenä. Kaventuneessa sarjassa PIF saa siis paikan jatkosarjaan, ja uudistetun pistesysteemin ansiosta myös Paraisilta on lähes yhtäläinen mahdollisuus kuuden joukkoon ja puolivälieräpaikalle. Tämän kauden alkusarjapeleistä Pargas IF onnistui saamaan vain yhden tasapelipisteen GrIFK:n kustannuksella. Keskinäisistä peleistä HIFK keräsi kaksi voittoa, kotikentällä maalein 35-29 ja päätöskierroksella Paraisilla lukemin 29-38.

 


Jatkosarjassa kauden aiemmat sarjapisteet nollataan. Sijoituksia hyvitetään lähtöpisteillä niin, että viidenneksi sijoittunut HIFK saa alkupisteiksi 3 pistettä, kuudenneksi noussut GrIFK 2 pistettä, seiskaksi jäänyt ÅIFK saa yhden pisteen ja jumbojoukkue PIF joutuu aloittamaan nollilta. Jatkosarjassa pelataan kaksi täyttä sarjakierrosta, eli neljän joukkueen kesken pelejä tulee 3 kotona ja 3 vieraissa. Alemman jatkosarjan ykkönen pääsee puolivälieriin ylemmän sarjan nelosta vastaan, ja kakkoseksi päässyt kohtaa puolivälierissä ylemmän jatkosarjan kolmospaikan.

 

Otteluohjelma:
Pe 21.2. klo 19:00 HIFK – ÅIFK
Ma 24.2. klo 19:30 PIF – HIFK
La 29.2. klo 15:00 GrIFK – HIFK
Ke 4.3. klo 20:00 HIFK – GrIFK
Pe 13.3. klo 19:00 ÅIFK – HIFK
La 21.3. klo 16:00 HIFK – PIF