Alkusarja pelataan päätökseen Paraisilla

Käsipallon SM-Liiga
Pargas IF – HIFK
Ke 12.2. klo 19:00
Paraisten Urheilutalo

Alkusarjan viimeinen ja 14. pelikierros pelataan keskiviikkona vieraskentällä Paraisilla. HIFK:n sijoitukseksi varmistui viides paikka Siuntion ottaessa voiton viime sekunneilla edellisessä kotipelissä, ja myös PIF on ankkuroitu sijalle 8. Pargas oli pikku hiljaa kerännyt ensimmäisiä liigavoittojaan, kunnes tälle kaudelle sarjaa pienennettiin kahdella joukkueella vain 8 jengin sarjaksi. Nyt kilpailu on ollut tiukempaa, ja PIF on saavuttanut tämän kauden otteluista vain yhden tasapelin GrIFK:ta vastaan. Silti kahdeksaskin sija riittää alemman jatkosarjan otteluihin, ja PIF voi aloittaa kisan uudestaan kohtuullisemman piste-eron tukemana.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Kalliossa päättyi IFK:n 35-29 voittoon. PIF piti matsin tasaisena ja eron alle 2 maalissa 39 minuuttiin asti, mutta 40 minuutin jälkeen IFK repäisi eron nopeasti suurimmillaan 7 maaliin. IFK:n aseena oli monipuoliset ratkaisut, sillä maalitalkoisiin osallistui ennätykselliset 11 eri pelaajaa. PIF-paidassa Fredrik Lunden urakoi 9 tehtyä maalia, mutta hänen lisäkseen vain kolme pelaajaa sai tehtyä enemmän kuin kaksi maalia IFK-verkkoon. Niklas Zilliacus IFK-maalilla keräsi 3 tähteä 12 torjunnan esityksillään, kun PIF-maalivahdeille merkittiin yhteensä 11 koppia.

Maalinteossa PIF on vielä sarjan ainut joukkue alle 300 maalissa. Raja paukkuu kuitenkin keskiviikkona, sillä 13 ottelun jälkeen PIF on heittänyt 294 osumaa (keskiarvo 22,6 maalia per ottelu). HIFK puolestaan tavoittelee 400 maalin rajaa, kun ennen viimeistä peliä kasassa on 380 tehtyä (ka. 29,2 / ott). Paraisten paras maalintekijä Aleksa Veselinovic on liigan maalipörssissä sijalla neljä 66 maalilla. IFK:n Niclas Ahlgren on vain yhden maalin päässä piikkipaikasta, kun Nacke on 13 matsissa heittänyt 86 maalia. Puolustuksessa PIF:n oma verkko on heilunut 410 kertaa (ka. 31,5 / ott) ja IFK-maaliin on tehty täsmälleen samat 380 (29,2 / ott) takaiskua kuin toiseenkin suuntaan.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.

                                                                                                                  All Sports. Everywhere.