Alkusarjan loppuratkaisut

Käsipallo 125 header (3)

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Åbo IFK
La 21.1. klo 17:00
Helsingin Urheilutalo

Dicken – HIFK
Ke 25.1. klo 19:15
Pirkkolan palloiluhalli

SM-Liigan alkusarjaa on IFK:n osalta jäljellä enää kaksi peliä. IFK:n sijoitus sarjataulukossa on neljäs, ja eroa takana vaanivaan Dickeniin on neljä pistettä. Dickenillä matseja on pelaamatta vielä kolme (Cocks, HIFK, ÅIFK) mutta pisteitä täytyisi saada enemmän kuin IFK:n, sillä tasapisteissä sijoitus ratkaistaan keskinäisillä peleillä, joista IFK on voittanut jo kaksi. Parhaassa tapauksessa IFK varmistaa nelospaikkansa jo lauantaina, jos ero Dickeniin pysyy vähintään neljässä pisteessä.

Lauantaina kotipelissä kohdataan turkulaiskaimat kolmatta kertaa. Syksyllä ensimmäinen keskinäinen peli liigassa päättyi HIFK:n 10 maalin voittoon 32-22. Åbon pistepussi sai ensimmäisen asukkaan seuraavasta pelistä Turussa marraskuun lopussa, kun ÅIFK pakotti HIFK:n 31-31 tasapeliin. Samppalinnassa HIFK johti ensimmäiset 28 minuuttia, Åbo pysytteli edellä seuraavat 28 minuuttia ja viimeiset kolme minuuttia roikuttiin ilman maaleja tasalukemissa. Tasurin lisäksi Åbolla on vain yksi voitto SIF:iä vastaan, mutta ÅIFK:lla on vielä mahdollisuudet nousta Siuntion edelle 3 viimeisessä pelissään.

Tärkeitä pelaajia kesän aikana menettänyt Dicken aloitti syyskauden hieman linkuttaen. Ensimmäisestä 10 pelistä tuloksena oli vain kaksi voittoa (ÅIFK, SIF) ja tasapeli Grania vastaan. Koko kauden pistesaalis 9 pistettä on vienyt drumsölaiset sijalle viisi, kun ainoat voitot on tullut jumbokaksikon Siuntio/Åbo kustannuksella. Aikaisemmat vuodet Stadin Derbyjä hallinnut Dicken on paikallispeleissäkin joutunut uuteen tilanteeseen, sillä HIFK on tällä kaudella voittanut kahden liigapelin lisäksi Dickenin myös Suomen Cupissa. Dickenin ohut oljenkorsi punnitaan jo lauantaina kotipelissä Cocksia vastaan, kun Dickenin on pakko saada vähintään yksi piste Cocksilta yltääkseen ylempään loppusarjaan HIFK:n edelle.

Maalinteossa Åbo ja Dicken ovat lähes tasatahdissa 377 ja 375 tehdyllä 15 pelissä. HIFK:n lukemat 16 pelin jälkeen on jo 440 tehtyä eli 2,5 maalia enemmän per ottelu. HIFK on tässä vaiheessa liigan kolmanneksi tehokkain viimeistelyssä Cocksin ja BK-46:n jälkeen. Rödan paras maalintekijä Rui Rolo (97 maalia) on koko liigan kakkosena, ja Vladimir Knopinskii (81 maalia) on maalipörssin viidentenä. Dickenin paras maalintekijä Roni Syrjälä on heittänyt 78 maalia ja maalinälkäisin turkulainen Wilhelm Hammarberg on 15 pelissä heittänyt 62 maalia. Puolustuksessa HIFK ja Dicken ovat samassa painoluokassa, kun 427 maalia päästänyt Dicken on joutunut antautumaan keskimäärin 28,5 kertaa ja HIFK:n keskiarvona 459 päästetyllä on 28,7 takaiskua per ottelu. Åbon maaliverkot on pöllytetty parhaiten koko liigassa, kun 15 pelissä omissa on soinut tasan 500 kertaa (ka. 33,3 maalia / ott)

HIFK siirtyy paperittomaan ottelutapahtumaan
Fyysisen kontaktin vähentämiseksi ottelukohtainen käsiohjelma on aina ladattavissa sähköisesti oman kännykän näytölle. Kaudella 2022-23 joukkueiden kokoonpanot julkaistaan aina pelipäivänä IFK-kotisivuilla, mistä pelaajat on helppo tarkastaa omalla puhelimella.
 

Jos et ehdi hakea linkkejä matsiennakosta tai SoMe-kanavista, on käsiohjelma mahdollista ladata lippukassalta löytyvän QR-koodin avulla. QR-koodi luetaan älypuhelimen kameraa käyttäen, ja sovellus avaa näyttöön molempien joukkueiden kokoonpanot sekä muita tärkeitä tietoja ottelusta. Erilaisia QR-ohjelmia löydät runsaasti sovelluskaupoista nimellä ”QR Reader”

Joukkueiden kokoonpanot

PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Netissä voit ostaa sähköisen pääsylipun ennakkoon HS-Menokoneen kautta. Maksettu mobiililippu toimitetaan sähköpostiin ja QR-koodi tarkistetaan ovella sisäänkäynnin yhteydessä.

OSTA LIPUT NETISSÄ

Pääsylippujen hinnat:

  • 15 € / AIKUISET
  • 10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V

 

TURVATOIMENPITEET HIFK-KOTIOTTELUISSA
 
Korona-pandemia aiheuttaa muutoksia Urheilutalon katsomojärjestelyissä. Nämä varotoimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi kaikissa HIFK-kotiotteluissa:
 
o  Tule peliin vain terveenä
o  Muista 1 metrin turvavälit sisääntullessa ja lippujonossa
o  Huolehdi käsihygieniasta, yski vain hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
o  Vältä tarpeetonta liikkumista hallin aulatiloissa

 

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 79 eur.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta. Kanavalle pääset painamalla HIFK logoa.

KOTIOTTELUT

 

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunulla  1, 3 tai 8 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

 

PYSÄKÖINTI

 

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.

HIFK Käsipallon fanituotteet NYT MYYNNISSÄ

Valikoima HIFK Käsipallon fanituotteita nyt myynnissä Helsingin Urheilutalolla IFK:n liigaotteluiden yhteydessä. Hanki itsellesi muodikkaan punaista väriä juomapulloina, tuubihuivina, tai tummemmassa sävyssä HIFK-pipona