BK-46 – HIFK lauantaina Karjaalla

Käsipallon SM-Liiga
BK-46 – HIFK
La 9.2. klo 16:00
Sisu Areena, Karjaa

Lauantaina IFK tavoittelee lisäpisteitä kovakuntoisen BK:n kotikentältä. BK-46 on kahden pisteen päässä liigan kärkikaksikosta Cocks/Dicken, kun riihimäkeläiset kävivät hakemassa arvokkaan voiton Karjaalta viimeisen minuutin voittomaalilla pari viikkoa sitten. Raitapaidoilla oli täsmälleen sama kohtalo syyskaudella ottelussa Cocks-BK-46 kun Cocks onnistui tekemään matsin 3 viimeistä maalia ja ratkaisi voiton ajassa 59:51. Cocksia lukuunottamatta BK ei ole taipunut vielä muille joukkueille, ja 14 voitollaan karjaalaiset ovat aivan kärjen kintereille 28 pisteellä. HIFK miehittää sarjataulukossa neljättä paikkaa, mutta 19 pisteellä IFK joutuu katselemaan enemmän taakseen kuin kärkikolmikon suuntaan. IFK on tällä kaudella hävinnyt kaikki ottelunsa Cocksia, Dickeniä ja BK:ta vastaan, ja tappiosarakkeen kuudes merkintä tuli rumasta kotitappiosta Atlakselle. 

Marraskuussa Kalliossa BK-46 piti IFK:n helposti takanaan. Avauskympin jälkeen vieraat olivat jatkuvasti edellä, ja peliajan päättyessä eroa oli 7 maalia loppulukemin 25-32. IFK:lle vuosi 2019 alkoi vaikeasti, kun kaikki tammikuun kolme peliä päättyivät tappioihin. Helmikuussa on sentään tullut pelkkiä voittoja, IFK:n kaadettua PIF:n himassa maalein 36-29. BK:lla on vauhdissa kolmen matsin voittoputki (Åbo IFK, PIF, SIF) ja edellinen tappio tuli Cocksia vastaan tammikuun puolivälissä. 

Maalinteossa BK on onnistunut 31 kertaa useammin kuin IFK. 16 pelissä osumia on syntynyt 487 kpl (keskiarvo 30,4 maalia per ottelu) IFK:n heitettyä samassa ajassa 456 maalia (ka. 28,5 / ott) Vain Cocks on heittänyt enemmän maaleja kuin BK-46. Puolustamisessa BK on liigassa kolmantena, joukkueen kärsittyä tähän mennessä 380 takaiskua (23,8 maalia / ott). IFK:ssa pelit ovat menneet hieman hyökkäyspuoli edellä, joten omaan verkkoon on heilahtanut jo 435 palloa (27,2 / ott) Karjaalaisten paras viimeistelijä Sebastian Säkkinen on heittänyt 16 pelissä 89 osumaa, millä sijoittuu liigan maalipössissä sijalle 7. Koko liigan ykkösenä on IFK:n Ardo Puna, jolla on kasassa jo hurjat 130 häkkiä.