Cocks-HIFK Riihimäellä lauantaina

Käsipallon SM-Liiga
Cocks – HIFK
La 31.1. klo 18:00
Riihimäen Urheilutalo

Tammikuu pyyhkäistään kalenterista kuun toisella vierasreissulla Riihimäelle. Ensimmäisellä yrityksellä isännän tehtäviä hoiteli sarjanousija Dynamo, mutta tilastoja katsomalla Cocks taitaa olla vähemmän vieraanvarainen kotijoukkue. Kukkopaidoilla on nimittäin tappioton saldo kaikista kauden kotimaisista peleistään, ja täydellä 32 pisteellä luonnollisesti liigan ykköspaikka 16 ottelun jälkeen. IFK ja Cocks ovat kohdanneet sarjassa kaksi kertaa, syyskuussa Riihimäellä eroksi jäi 16 maalia (33-17) ja joulukuussa Cocks haki voiton Kalliosta 10 maalin erolla 22-32.

Kärkipaikaltaan Cocks pärjää hyvin myös joukkuetilastoissa. Maalinteossa joukkue johtaa liigaa kukkojen heitettyä jo 536 maalia ottelukeskiarvolla 33,5, puolustaminen on onnistunut toiseksi parhaiten Dickenin jälkeen 381 takaiskulla (ka. 23,8 / ott). IFK on saanut jonkinverran parempaa vauhtia hyökkäyspeliinsä, ja 16 pelin jälkeen pallo on uponnut 452 kertaa (ka. 28,3 / ott). Väärään suuntaan maaliverkko on heilunut 541 kertaa, eli 33,8 per matsi.

Cocksin maalitehot tulevat laajalta rintamalta, joten ykköspyssyjen loukkaantumiset eivät aiheuta suurta ongelmaa. Cocks on peräjälkeen menettänyt kolme parasta maalintekijäänsä, kun Teemu Tamminen (72 maalia / 12 ott), Nico Rönnberg (61 / 13) ja Andreas Rönnberg (40 / 5) ovat joutuneet sivuun pelikentältä. Joukkueen paras aktiivinen maalintekijä on Vitalie Nenita, joka 50 maalillaan olisi viidentenä IFK:n sisäisessä maalipörssissä. Nikola Zujic on joutunut pronssipaikalle koko liigan maalipörssissä, kun 107 tehtyä maalia on pari häkkiä vähemmän kuin ykkösparilla Nyström / Silfver. Myös Olev Eensalu, Mirza Mimic ja Jasper Hellberg ovat ylittäneet 50 maalin rajapyykin.