Finaalipäivä Energia Areenalla

Käsipallon Suomen Cup
Final4-lopputurnaus

Loppuottelu naiset
Klo 13:00 SIF – HIFK

Suomen Cupin finaaleissa nähdään IFK kahteen kertaan. Ensimmäisenä areenalle astelee naisten joukkue, joka lauantaina kaatoi Dickenin maalein 21-18. Aamun ensimmäisestä välierästä voittajaksi selvisi Sjundeå IF päihittämällä Atlaksen samalla erolla 22-19. HIFK ja Siuntio ovat kohdanneet naisten SM-sarjassa kahdesti, IFK voitti molemmat pelit kotikentällä maalein 26-25 ja 29-21. Sarjataulukossa HIFK on kakkosena neljä pistettä Dickenin takana, ja SIF löytyy neljänneltä sijalta neljä pistettä IFK:n takana. Siuntion paras maalintekijä Madeleine Lindholm on heittänyt sarjapeleissä jo 72 maalia, eilisessä välierässä Lindholmin kädestä lähti kolme maalia. Semifinaalin paras maalintekijä SIF-paidassa oli Maria Jukola 8 osumalla. IFK:n paras viimeistelijä sarjapeleissä on ollut Lotta Kulju 62 maalilla. Välierässä Dickeniä vastaan Kulju upotti viisi maalia yhdessä IFK:n tilastokakkosen Johanna Hillin kanssa.

Loppuottelu miehet
Klo 15:30 Cocks – HIFK

IFK-paidat palaavat kentälle myös miesten finaalissa, kun HIFK haastaa SM-Liigaa johtavan Riihimäen Cocksin. Cocks on koko kaudella menettänyt vasta yhden sarjapisteen, joka löytyy IFK:n taskusta kun Riihimäen vieraspeli päättyi tasalukemiin 27-27. HIFK on esiintynyt Cup-finaalissa viimeksi kaudella 2011-12, kun HC West nappasi voiton yhden maalin erolla 20-19. Cocksille Cup-finaali on jo kahdeksas kerta 10 vuoteen, riihimäkeläisten missattua vain kaksi loppuottelua vuoden 2006 jälkeen. Cocks on hallitseva tuplamestari, yhteensä kuuden Cup-mestaruuden voimin. HIFK:lta löytyy historiasta neljä Cup-mestaruutta, mutta viimeisin on vuodelta 1988.

Molemmilla joukkueilla oli hieno lentokeli lauantain välierissä, kun IFK murskasi Atlaksen maalein 30-19 ja Cocks hoiteli Dickenin tieltään 28-19. Cocksin paras maalintekijä Teemu Tamminen on liigatilastoissa kolmosena 69 osumalla, eilen semifinaalissa maaliverkko heilui 9 kertaa. Myös Nico Rönnberg oli vauhdissa kuudella maalilla. IFK:n paras maalintekijä Niclas Ahlgren on liigassa tasoissa Tammisen kanssa 69 maalillaan, ja eilisessä välierässä syntyi 7 osumaa Atlasta vastaan.

Suomen Cup 2015