HIFK – Akilles keskiviikkona 23.10. klo 19:00

Miesten SM-Liiga
HIFK – Akilles
Ke 23.10. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

Kauden kuudes liigakierros pelataan Kalliossa, kun IFK saa vieraita idästä. Porvoon Akilles sai mielenkiintoiset virolaisvahvistukset kesällä Olev Eensalun ja Taavi Tibarin siirryttyä Siuntiosta Akilleksen vihreään peliasuun, viime kauden maalikuninkaan Sergiy Shevchenkonkin jatkaessa A-joukoissa. Kesän siirtoihin kuului myös Niclas Ahlgrenin muutto Porvoosta Helsingin IFK:hon. Ahlgren onkin täyttänyt komeasti legendaarisen Oskar Köhlerin pelipaikan vasemmassa laidassa tehtyään viidessä matsissa jo 30 maalia. Joukkueet kohtasivat Suomen Cupin 1. kierroksella, ja Akilles oli kiinni jatkopaikassa 48. minuutille asti. Vieraiden 25-29 johto kääntyi loppuhetkillä IFK:n 32-30 voitoksi.

Liigassa IFK:n kausi on alkanut melko mukavasti, kun viidestä ottelusta saaliina on kuusi pistettä. IFK aloitti kahdella voitolla Atlasta ja BK-46:tta vastaan, ja HC West-tappion jälkeen IFK palasi voittokantaan Dickeniä vastaan. Viime viikkoinen Riihimäen vierailu päättyi kauden toiseen tappioon, ja Cocks pääsi sarjataulukossa IFK:n edelle. Akilleksen syksy on ollut synkempi, sillä kaikki neljä matsia ovat päättyneet porvoolaisten tappioon. Kotikentällään Akilles on hävinnyt Dickenille, Cocksille ja SIF:lle, ja myös Turun matka päättyi ÅIFK-voittoon.

IFK:n hyökkäys on viidessä pelissä onnistunut 137 kertaa (ka. 27,4 maalia / ottelu). Punaisten ahneimmat maalintekijät ovat Andre Orel 34:llä ja Niclas Ahlgren 30 osumalla. Omassa päässä IFK on kärsinyt 150 takaiskua, eli keskimäärin pyöreät 30 maalia joka matsiin. Akilles on neljässä matsissaan heittänyt 112 maalia (ka. 28 / ott.) ja päästänyt peräti 159 takaiskua (ka. 39,8 / ott.) Porvoolaisten paras maalintekijä Sergiy Shevchenko yltää koko liigan maalipörssissä kakkostilalle heitettyään jo 40 pussia neljässä pelissä.

IFK:lta ovat loukkaantumisten takia sivussa koko syyskauden Mika Sivén ja molemmat pelinrakentajat Kristian Loikala sekä Nikko Kinos. Valmentaja Kenneth Bäcklund uskoo joukkueen sopeutuvan tilanteeseen: ”Tässä lajissa joka jengille tulee loukkaantumisia, pariin poisjääntiin on vain pakko tottua. Uudet kundit saavat nyt tilaisuuden kantaa vastuuta ja näyttää kykynsä. Tarkoitus on edelleen keskittyä vain omaan pelaamiseen, ja suorittaa kaikki tilanteet niin hyvin kuin mahdollista.”

Pääsyliput HIFK:n käsipallo-otteluihin

10 eur – Aikuiset
6 eur – Opiskelijat, eläkeläiset, lapset 7-16 v.

75 eur – HIFK-Kausikortti sis. runkosarjan loput 10 kotiottelua

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 1A, 3 (Keskustasta), 2 (Töölöstä), 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”.

Lämpimästi tervetuloa!