HIFK – Akilles Ti 20.11. klo 20:30

SEURAAVA KOTIOTTELU
HIFK – Akilles

Ti 20.11. klo 20:30
Helsingin Urheilutalo

Sarjan toinen kierros käynnistyy tiistaina, kun IFK vuorostaan isännöi Porvoon Akillesta Urheilutalolla. Kyseessä on jo joukkueiden kolmas keskinäinen peli, sillä ensimmäisen liigamatsin jälkeen IFK ja Akilles kohtasivat myös Suomen Cupissa. Handisliigan avausottelussa Akilles oli paremmin valmistautunut kauden alkuun, ja otti Porvoossa selvän 31-22 kotivoiton. Kauden kolmannessa ottelussaan Akilles pakotti vielä HC Westinkin tasapeliin, mutta sitten pistejoki kuivui kolmeen pinnaan. IFK saavutti kauden ensimmäisen voittonsa vasta kuudennessa matsissa, mutta heti Atlas-voiton jälkeen joukkue vieraili toistamiseen Porvoossa ja otti samalla vauhdilla Suomen Cupissa selvän 38-24 vierasvoiton Akilleksesta. Liigassa IFK:nkin pistekassista löytyy vasta neljä pinnaa, joukkueen kaadettua edellisessä matsissaan åbolaiskaimat.

Akilleksen sarjapeleissä on heitelty huimaavia maalilukuja kumpaankin päähän. 30 maalia on rikottu jo yhdeksän kertaa (Akilles kolmesti) ja 40 maalin juhlat on nähty neljä kertaa. Akilles-Cocks ottelussa maaliverkko venyi 79 osumalla (38-41) ja myös Turussa maalien kestävyyttä testattiin 78 kertaa (43-35). Sarjassa Akilles onkin neljänneksi paras maalintekijä 234 tehdyllä, mutta oman pään 297 takaiskua on selvästi eniten liigassa. IFK:lla hyökkäys on tähän asti ollut koko sarjan vaisuinta 205 osumalla, ja oman häkin 249 päästettyä on kolmanneksi eniten Akilleksen ja Siuntion jälkeen.

Liigassa joukkueiden parhaat maalintekijät tunnistaa kultaisista shortseista. IFK:ssa maalipörssin kärkeä pitää viekas vasen laita Oskar Köhler 38 maalilla kahdeksan ottelun jälkeen. Kakkosena on Akilleksesta tälle kaudelle IFK:hon siirtynyt Serghei Glinca, joka on 7 pelissä osunut yhteensä 33 kertaa ja kolmantena Thomas Åkermarck 25 maalilla. Akilleksen maalitilaston kärjessä on ensimmäistä vuottaan Suomessa pelaava Sergiy Shevchenko (51 maalia / 6 ott) takanaan Mihail Kobzev (42 maalia / 6 ott) ja Henri Storsjö (20 maalia / 6 ott). Ottelu pelataan poikkeuksellisesti tiistaina, ja aloitusaika klo 20:30 kuuluu myös harvinaisuuksien joukkoon. Toivottavasti jaksat silti paikalle kannustamaan tärkeät pisteet IFK:lle.

Pääsyliput HIFK:n käsipallo-otteluihin
8 eur – Aikuiset
5 eur – Opiskelijat, eläkeläiset, lapset 7-16 v., HIFK Fan Club-jäsenet

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 1A, 3B (Keskustasta), 3T (Töölöstä), 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”. Lämpimästi tervetuloa!