HIFK – GrIFK ke 4.3.

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – GrIFK
Ke 4.3. klo 20:00
Helsingin Urheilutalo

Jatkosarjan toinen puolikas aloitetaan kotimatsilla Grankulla IFK:ta vastaan. HIFK:n alku jatkosarjassa ei olisi voinut mennä huonommin, sillä ilman Kristian Janssonia pelannut HIFK hävisi kaikki kolme ensimmäistä ottelua. Grankullan ykkössijaan HIFK voi yltää enää teoreettisesti, ja myös Åbo IFK on kahden pisteen etumatkalla ennen ratkaisevaa kohtaamista Turussa perjantaina 13.3. HIFK kaatoi alkusarjassa Grankullan kahdesti selvin lukemin 12 maalin erolla, ja kautta aikojen ensimmäisen vierasvoiton jälkeen Kauniaisten Luolassa sanottiin kiitos ja näkemiin päävalmentaja Kaj Hagmanille. Vihreäpaitojen penkille saatiin houkuteltua Suomen kovin käsipalloilija Mikael Källman, ja GrIFK aloitti vuoden 2020 aivan eri ilmeellä.

Alkusarjan loppukierroksilla Grankulla ohitti Åbo IFK:n nousten sijalle 6, ja loppusarjassa granilaisilla on nyt puhtaat kolme voittoa. Puolimatkassa GrIFK on jo tukevasti matkalla puolivälieriin ykköspaikallaan 8 pisteen kanssa. HIFK:n pistepussissa on tähän mennessä vain kolme lähtöpistettä, kun ensimmäisen sarjakierroksen ottelut toivat vain kolme tappiota. 3 ottelun jälkeen GrIFK on heittänyt 85 maalia, joista 18 on joukkueen kapteenin Anthony Hellakosken kädestä. HIFK:n Niclas Ahlgren sai Paraisilla täyteen 1000 maalia SM-sarjassa, ja Nacke johtaa myös HIFK-tilastoja 16 maalilla. HIFK on tehnyt yhteensä 79 maalia, ja päästänyt jopa 93 takaiskua. Granin puolustus on ollut loppusarjan pitävintä, ja GrIFK:n maaliin on saatu vain 75 palloa.
 

HIFK siirtyy paperittomaan ottelutapahtumaan

Pienentääkseen kotipelien hiilijalanjälkeä edes kenkäparin verran, on HIFK siirtynyt paperittomiin käsiohjelmiin miesten liigaotteluissa. Vanhan mallin mukaan paperille painetut ohjelmat aiheuttivat runsaasti hävikkiä, mutta vaihtelevasti menekkiä.
 
Kaudella 2019-20 joukkueiden kokoonpanot julkaistaan aina pelipäivänä IFK-kotisivuilla, mistä pelaajat on helppo tarkastaa omalla puhelimella.
 
Jos et ehdi hakea linkkejä matsiennakosta tai SoMe-kanavista, on käsiohjelma mahdollista ladata lippukassalta löytyvän QR-koodin avulla. QR-koodi luetaan älypuhelimen kameraa käyttäen, ja sovellus avaa näyttöön molempien joukkueiden kokoonpanot sekä muita tärkeitä tietoja ottelusta. Erilaisia QR-ohjelmia löydät runsaasti sovelluskaupoista nimellä “QR Reader”

Joukkueiden kokoonpanot

PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:

  • 15 € / AIKUISET
  • 10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V
  • 99 € / HIFK-KAUSIKORTTI SIS. RUNKOSARJAN 12 KOTIOTTELUA SEKÄ SUOMEN CUP-KOTIOTTELUT
 

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 3, 6, 7 ja 8 tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

 

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 1 eur / 1 h.