HIFK ja SIF kamppailevat SM-pronssista

Käsipallon SM-Liiga
Pronssiottelut

To 16.5. klo 19:00 HIFK – SIF, Helsingin Urheilutalo

La 18.5. klo 16:00 SIF – HIFK, Fennia Arena Siuntio

Miesten välierissä ilman voittoja jääneet HIFK ja Sjundeå IF pelaavat kautensa päätteeksi 2-osaisen pronssiottelun kolmanneksi parhaan mitaleista. Kovalla asenteella finaaliin rynninyt Cocks ei jättänyt IFK:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia, vaan pyyhki välieräsarjan suoraan kolmella voitolla 32-19, 35-21, 40-17. Myös Siuntiossa finaalipaikka jäi vain tavoitteeksi tulevaisuuteen, kun Dicken nappasi myös ratkaisun suoraan kolmessa pelissä. SIF onnistui ajoittain pitämään Dickenin tiukoilla, mutta lopputuloksissa Sjundeå jäi ratkaisevasti jälkeen maalein 19-25, 19-30, 25-31.

Runkosarjan neljästä kohtaamisesta voitot pelattiin tasan 2-2. Syyskaudella alkusarjassa HIFK nappasi voitot kotona ja vieraissa maalein 33-29 ja 28-33. Loppusarjassa Siuntio oli parantanut peliään, ja erityisesti Rony Levenin torjunnat auttoivat SIF:n kahteen voittoon maaliskuussa maalein 30-22 Siuntiossa ja 22-29 Kalliossa. SIF ei kärsinyt jatkosarjassa yhtäkään tappiota, ja siuntiolaiset ohittivat IFK:n viidennelle sijalle. Suomen Cupin välierässä HIFK päihitti Siuntion Kalliossa maalein 38-34.

Sjundeå IF kohtasi puolivälierissä Grankulla IFK:n, ja dramaattinen viiden ottelun sarja ratkesi vasta Kauniaisissa Siuntion ottaessa toisen vierasvoittonsa. SIF käytti paljon voimia 3-2 voittoonsa, ja lopulta levännyt Dicken pudotti väsyneen ja kolhitun Siuntion helposti pronssiotteluun. IFK:lla oli sama reitti pronssitaistoon. Puolivälierissä HIFK sai vastaansa runkosarjan kolmoseksi sijoittuneen BK-46:n. Sarjan neljä ensimmäistä peliä päättyivät kotivoittoihin. Kaksi ensimmäistä peliä olivat tasaisia lopppuun asti, mutta kahdessa seuraavassa nähtiin suuremmat kotivoitot. Viides peli käytiin Karjaalla, missä kovalla tahdolla pelannut IFK piti ottelua hallussaan alusta saakka. BK-46 ei päässyt missään vaiheessa rinnalle, ja IFK pääsi juhlimaan 2000-luvun ensimmäistä välieräpaikkaansa 4 maalin vierasvoitolla 18-22. Semifinaaleissa moninkertainen mestarijoukkue Cocks jyräsi väsyneen IFK:n tieltään, eikä jättänyt 3 pelissä IFK:lle mitään toivoa finaaleista.

SM-pronssit ratkaistaan 2-osaisen pronssiottelun yhteistuloksella. Voittojen lisäksi tehdyillä maaleilla on yhtä tärkeä merkitys, ja tasatuloksessa edun saa enemmän maaleja vieraskentällä tehnyt joukkue. Molemmat pronssiottelut ovat nähtävissä maksutta VeikkausTV:n suorina lähetyksinä.