HIFK kyläilee Vantaalla lauantaina

Käsipallon SM-Liiga                                                                                  
Atlas Vantaa – HIFK
La 9.3. klo 15:00
Myyrmäen Urheilutalo

Kotivoitolla jatkosarjan aloittanut HIFK pelaa seuraavan matsinsa vieraskentällä Myyrmäessä. Syksyn vierailu Vantaalle päättyi erityisen iloisiin numeroihin, kun IFK haki Atlakselta 2 pinnaa selvin lukemin 21-33. Atlas pääsi kuitenkin tasaamaan tilit, kun joukkue nappasi jatkosarjan ainoat alkupisteensä IFK:n kotikentältä yhden maalin voitolla 30-31. Atlaksen ensimmäinen peli jatkosarjassa päättyi Siuntiossa kahden maalin tappioon 26-24, HIFK:n avatessa pelit 36-33 voitolla Åbo IFK:sta.

Atlaksen kauden aloitus oli heikointa mitä Vantaalla on nähty aikoihin. Koko ensimmäinen sarjakierros tuotti vain kaksi voittoa PIF ja HC HIK kustannuksella, mutta Atlas jäi kauas taakse sarjan kärjestä tai keskiryhmästäkin. Joukkueella oli vaikeuksia hyökkäyspäässä ja syyskaudella Atlas rikkoi 25 tehtyä vain yhdessä pelissä Hankoa vastaan. Pahimmillaan Atlas jäi vain 14 maaliin kotiottelussaan Siuntiota vastaan. Maajoukkue-maalivahti Tuomas Laitisen loukkaantuminen toi vielä lisää ongelmia puolustuspeliin. Karsintapeikko sai kuitenkin kyläläiset heräämään vuodenvaihteessa, ja Atlas kävi yllättämässä jopa HIFK:n yhden maalin vierasvoitolla tammikuussa. Kyläläiset keräsivät täydet pisteet jumbokaksikolta ja rimpuili lopulta alemman jatkosarjan hännille viidellä voitollaan.

Atlas heitti alkusarjan 18 ottelussa 391 maalia, eli 120 osumaa vähemmän kuin IFK:lla. Ottelukohtaisessa keskiarvossa Atlas jää lähes 7 maalia IFK:n taakse. Puolustamisessa Atlas oli lähes IFK:n tasolla, takaiskuja tuli vain 12 enemmän kuin Stadissa. Atlaksen paras maalintekijä alkusarjassa oli Gheorghe Safronii 64 maalilla. Atlaksen taskussa loppusarjassa on vain 2 pistettä HIFK-voitosta, ja kauden jatkuminen puolivälierissä vaatisi luultavasti 6 ottelun voittoputkea.

Ke 17.10.  Atlas – HIFK  21 – 33 (13-18)
Pe 18.1.  HIFK – Atlas  30 – 31 (13-17)