HIFK tavoittelee jatkosarjan voittoa

HIFK:n alkusarja päättyi synkästi, kun koko kauden käsissä ollut nelossija lipsahti Kauniaisissa viimeisellä minuutilla kahden maalin tappioksi ja viitospaikkaan. Alemmassa loppusarjassa joukkueet joutuvat aloittamaan puolivälierät vierasotteluilla, ja hyvin kotikentällään pärjännyt HIFK menettää nyt arvokkaan kotiedun. Viime kevään pudotuspeleissä nähtiin huima viiden matsin trilleri-sarja HIFK:n ja Dickenin välillä, ja tämän vuotiset ennakkoasetelmat näyttävät kattavan samaa tarjoilua HIFK:n ja GrIFK:n välille. HIFK:n tehtävänä on puolustaa ykköspaikkaansa jatkosarjassa, Grankulla IFK:n nousu Dickenin tai BK:n yläpuolelle kuuden matsin kuluessa kuulostaa enemmän teoreettiselta kuin todennäköiseltä tulokselta.


Otteluohjelma, alempi loppusarja:
Pe 1.3.  HIFK – ÅIFK klo 18:30 Helsingin UT
La 9.3.  Atlas – HIFK klo 15:00 Myyrmäen UT, Vantaa
La 16.3. SIF – HIFK klo 19:15 Folksam Arena, Siuntio
Pe 22.3. HIFK – SIF klo 18:30 Helsingin UT
Pe 29.3. ÅIFK – HIFK klo 19:00 Samppalinna, Turku
Ti 2.4.  HIFK – Atlas klo 19:00 Helsingin UT

5. HIFK   18 ott. 9 voittoa 1 tasapeli 8 tappiota  511 – 495   19 pistettä

IFK:n syksy sujui melko hyvin suunnitelmien mukaisesti. Joukkue onnistui kaatamaan muut keskikastiin lasketut joukkueet, ja kärsi tappiot vain sarjakärkeen karanneelle kolmikolle Cocks, Dicken ja BK-46. IFK sai pidettyä nelospaikan hallussaan koko syksyn ajan niukasti GrIFK:n ja Siuntion edellä. SIF jäi kisasta kun IFK otti toisenkin voiton keskinäisistä peleistä. Tammikuussa tapahtui kauden pahin sukellus, kun heikosti esiintynyt Atlas hyödynsi IFK:n hengettömän kotipelin ja aiheutti ensimmäisen tappion alapuolella olevalle joukkueelle. Tämä pistemenetys avasi Granin mahdollisuuden, ja grönat nousivat tasapisteisiin HIFK:n kanssa ennen viimeisen kierroksen trilleriä. Lopulta alkusarjan viimeinen 1,5 minuuttia pudotti IFK:n ensimmäistä kertaa viitospaikalle, ja harmillinen loppuratkaisu Granissa vei IFK:n alempaan loppusarjaan. Lähtöpisteissä IFK:lla on täydet voitot Siuntiosta ja Åbosta, ja ainut merkintä tappiosarakkeessa on heikosta kotipelistä Atlasta vastaan. Tärkein vastustaja loppusarjassa on Sjundeå IF, joka kyttää vain kahden pisteen päässä. 

6. Sjundeå IF  18 ott. 9 voittoa 0 tasapeliä 9 tappiota  522-465   18 pistettä

Siuntion kausi käynnistyi onnistuneesti jännittävällä kotiavauksella Cocksia vastaan. Kolmen maalin tappiosta huolimatta Siuntio pääsi hyvään vauhtiin, ja kuudesta ensimmäisestä pelistä tuli vain kaksi tappiota myös HIFK:n hakiessa täydet pisteet Folksam Areenalta. Siuntio roikkui tiiviisti mukana sarjan kakkostriossa, kun HIFK, GrIFK ja SIF kulkivat koko kauden tasaisena kolmikkona sijoilla 4-6. Siuntio jäi lopulta vain yhden pisteen päähän HIFK:sta, kun SIF kärsi toiseksi viimeisellä kierroksella yhden maalin kotitappion BK:ta vastaan. Siuntio on alkusarjan peleissä heittänyt 11 maalia enemmän kuin HIFK, ja puolustanutkin 30 maalia tiiviimmin kuin IFK. Tämä kaksikko on lähimpänä jatkopaikkaa, ja joukkueiden keskinäiset matsit ratkaisevat tuleeko puolivälierissä vastaan GrIFK vai Dicken tai BK-46. Siuntion lähtöpisteissä muistetaan neljä voittoa Atlasta ja Åboa vastaan, molemmat IFK-ottelut päättyivät SIF-tappioihin.

La 29.9. SIF – HIFK  28 – 33 (13-18)
Ke 19.12. HIFK – SIF  33 – 29 (17-14)

7. Åbo IFK  18 ott. 5 voittoa 0 tasapeliä 13 tappiota  459-522  10 pistettä

Kamratit Åbosta kärsivät kauden ensimmäisen kompastumisen heti avausottelussaan, kun saaristoderbyssä Pargas IF järkytti valta-asemia 23-27 vierasvoitolla. Sitten HIFK ja GrIFK nappasivat voitot ja Åbo pääsi juhlimaan avausvoittoa vasta neljännessä pelissään Hankoa vastaan. Sarjataulukossa ÅIFK seilasi pitkään yksinäisillä vesillä sijalla 7. Edellä olleet SIF ja GrIFK olivat liian kaukana, ja alapuolella ollut Atlas sai pisteitä kassaan vasta kauden lopulla. Ensimmäistä PIF-tappiota lukuunottamatta Åbo hoiteli varmasti muut matsit takanaan olevia vastaan. Joukkueen hyökkäys viimeisteli reilut 50 maalia vähemmän kuin HIFK, Åbon paras maalintekijä Andreas Nyström upotti 97 maalia mutta koko jengistä löytyi vain kaksi 50 maalia rikkonutta. Puolustuksessa takaiskuja tuli 522 kertaa, päästettyjä maaleja oli 27 enemmän kuin HIFK:lla. Loppusarjaan Åbo saa mukaansa vain neljä sarjapistettä kahdesta Atlas-voitosta.

Pe 21.9. HIFK – ÅIFK  29 – 18 (13-6)
La 15.12. ÅIFK – HIFK  24 – 31 (15-14)

8. Atlas Vantaa  18 ott. 5 voittoa 0 tasapeliä 13 tappiota  391-507  10 pistettä

Atlaksen kauden aloitus oli heikointa mitä Vantaalla on nähty aikoihin. Koko ensimmäinen sarjakierros tuotti vain kaksi voittoa PIF ja HC HIK kustannuksella, mutta Atlas jäi kauas taakse sarjan kärjestä tai keskiryhmästäkin. Joukkueella oli vaikeuksia hyökkäyspäässä ja syyskaudella Atlas rikkoi 25 tehtyä vain yhdessä pelissä Hankoa vastaan. Pahimmillaan Atlas jäi vain 14 maaliin kotiottelussaan Siuntiota vastaan. Maajoukkue-maalivahti Tuomas Laitisen loukkaantuminen toi vielä lisää ongelmia puolustuspeliin. Karsintapeikko sai kuitenkin kyläläiset heräämään vuodenvaihteessa, ja Atlas kävi yllättämässä jopa HIFK:n yhden maalin vierasvoitolla tammikuussa. Kyläläiset keräsivät täydet pisteet jumbokaksikolta ja rimpuili lopulta alemman jatkosarjan hännille viidellä voitollaan. Atlas heitti 18 ottelussa 391 maalia, eli 120 osumaa vähemmän kuin IFK:lla. Ottelukohtaisessa keskiarvossa Atlas jää lähes 7 maalia IFK:n taakse. Puolustamisessa Atlas oli lähes IFK:n tasolla, takaiskuja tuli vain 12 enemmän kuin Stadissa. Atlaksen paras maalintekijä alkusarjassa oli Gheorghe Safronii 64 maalilla. Atlaksen taskussa loppusarjassa on vain 2 pistettä HIFK-voitosta, ja kauden jatkuminen puolivälierissä vaatisi luultavasti 6 ottelun voittoputkea.

Ke 17.10.  Atlas – HIFK  21 – 33 (13-18)
Pe 18.1.  HIFK – Atlas  30 – 31 (13-17)