HIFK turkulaiskaimojen vieraaksi

Miesten SM-Liiga
Åbo IFK – HIFK
La 26.1. klo 14:00
Samppalinna, Turku

Vuoden 2013 kolmannessa liigaottelussa HIFK hakee jatkoa pisteputkelle turkulaisen sisarseuran kustannuksella. HIFK:n vuosi on alkanut valoisasti, kun Atlas-voiton jälkeen joukkue nappasi viime hetken tasoituksella yhden sarjapisteen liigaykkösen Cocksin käsistä. Sarjan jumbosijoille yhdessä Akilleksen kanssa jäänyt Åbo IFK aloitti vuoden niukalla kotitappiolla 28-31 BK-46:tta vastaan, mutta viime lauantaina ÅIFK juhli jo voittopisteitä Siuntiossa yhden maalin vierasvoitolla 30-31. Joukkueiden ensimmäinen keskinäinen ottelu Kalliossa marraskuun puolivälissä päättyi HIFK:n kotivoittoon maalein 33-29 (17-12)

Sarjassa ÅIFK on 15 kierroksen jälkeen kerännyt 5 pistettä, yhdellä Akilles-voitolla sekä voitolla ja tasapelillä SIF:iä vastaan. ÅIFK pitää viimeistä playoff-paikkaa maalieron turvin samoissa pisteissä olevalta Akillekselta. HIFK on päässyt viimeisen 10 ottelun turvin jo 11 pisteeseen, voitoilla Atlasta, Akillesta, Siuntiota ja Åbo IFK:ta vastaan. Joukkueiden hyökkäys on melkein samassa tahdissa, HIFK:n osuttua 417 kertaa (ka. 27,8 maalia / ott) ja ÅIFK:n 405 kertaa (ka. 27 / ott). HIFK:n kultapöksy Sergei Glinca on osunut 14 pelissä yhteensä 99 kertaa, ja Åbon virolaispakki Olev Eensalu on 15 ottelussa heittänyt 103 maalia.

Oman pään suojelussa HIFK:n puolustus on sijalla 6, päästettyään 457 takaiskua (ka. 30,5 / ott). Åbon puolustus on ohitettu toiseksi eniten, 483 päästettyä tarkoittaa jo reilua 32 takaiskua per matsi. ÅIFK on itse tehnyt 30 maalia tai enemmän vain kolmessa ottelussa (SIF, Akilles x2) mutta omiin on mennyt yli 30 peräti 12 ottelussa. HIFK on heittänyt vähintään 30 maalia kuudesti, ja sama määrä on heilunut omissa kahdeksan kertaa. HIFK:n kokoonpano on saanut pari potilasta takaisin rivistöön, kun Martin Hagström ja Kristian Loikala ovat toipuneet vauhdikkaasti aiemmista vammoistaan.