IFK Porvooseen hakemaan voittopisteitä

Käsipallon SM-Liiga
Akilles – HIFK
Su 24.2. klo 17:00
Porvoon Urheilutalo

Kolmen ottelun tappiokierteeseen joutunut IFK yrittää kääntää kurssin Porvoossa, kun sarjassa sijalle kahdeksan noussut Akilles odottaa naapureita sunnuntaikahville. IFK:n tammikuu lähti hyvin käyntiin kolmen pelin pisteputkella, mutta helmikuun vaihtuessa joukkue kärsi kolme peräkkäistä tappiota. Cocks kaatoi IFK:n 3 maalilla, SIF vuorostaan 10 maalilla ja lopuksi vielä Dicken antoi 15 maalin löylytyksen. Alamäki on kerännyt vauhtia jo lähes syöksyyn asti, ja nyt on tärkeä hetki ottaa oma peli taas haltuun.

Porvoossa Akilleksen uusi vuosi alkoi kolmella tappiolla BK-46:tta, Siuntiota ja Dickeniä vastaan. Viime keskiviikon Turun vierailu toi kuitenkin arvokkaat vieraspisteet, kun Akilles pudotti tällä kertaa Åbo IFK:n jumbojoukkueen paikalle 32-38 voitolla. Tärkeä neljän pisteen matsi toi Akilleksen kahdeksanneksi mukaan playoff-paikalle. Porvoolaisten peli onkin piristynyt kun joukkueeseen liittyi 27-vuotias pelinrakentaja Arminas Grigenas Liettuan maajoukkueesta.

Koko kauden 18 pelistään Akilles on voittanut vasta kolme matsia (HIFK, ÅIFK x 2) Seitsemän pistettä riittää kuitenkin kahdeksanteen paikkaan, maalieron turvin Åbo IFK:n edelle. HIFK:lla on tuplasti voittoja eli kuusi, ja stadilaisten 13 pistettä tarjoaa sarjataulukosta kuudennen rivin neljä pistettä Atlaksen takana. Maalinteossa Akilles on hieman IFK:n edellä, ottelun vähemmän pelanneena Porvoossa on juhlittu 510 osumaa (keskiarvo 28,3 maalia / ottelu). HIFK:n lukemat 19 pelin jälkeen on 531 tehtyä eli 27,9 maalia ottelussa. Akilleksen maalikuninkaana on tämän kauden tulokas Sergiy Shevchenko, joka on upottanut peräti 136 maalia – toiseksi eniten koko sarjassa. Myös IFK:n Serghei Glinca on osunut 18 matsissaan 131 kertaa, jolla mahtuu liigan maalipörssissä sijalle neljä.

Akilleksen kantapäänä on oman maalin puolustus nuorten pelaajiensa voimin. 18 pelissä omaan päähän on helähtänyt 649 kertaa eli hurjat 36,1 takaiskua joka pelissä. HIFK on pelannut jo yhden matsin enemmän, mutta päästettyjä maaleja on vasta 595 (ka. 31,3 / ott.) Liigakauden aikana joukkueet ovat kohdanneet kahdesti, syksyn avausottelussa Akilles otti kotivoiton maalein 31-22 ja revanssi Kalliossa päättyi IFK:n 41-26 voittoon. Lisäksi joukkueet pelasivat Suomen Cupin puolivälierässä, jonka IFK nappasi Porvoossa selvin numeroin 24-38. Ottelu pelataan Porvoon Urheilutalossa, Linnankoskenkatu 5, klo 17:00. Handisliigan Live Scoresta voit seurata ottelun tilannetta.